REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 2 d. 07:07

Darbo partijos taryba renkasi į posėdį: apie politinės jėgos ateitį diskutuos ir V. Uspaskich

Lietuva

Darbo partijos centrinė būstinė. Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


307367

Antradienio vakarą Darbo partijos taryba tęs diskusijas dėl artėjančių Seimo rinkimų. Šį kartą prie politinės jėgos vadovybės prisijungs ir garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich.

Kaip anksčiau Eltai teigė laikinai „darbiečių“ pirmininko pareigas einantis Valentinas Bukauskas, ketinama aptarti galimybes dalyvauti rinkimuose, jungiantis į koaliciją su kitomis politinėmis organizacijomis. Anot jo, šiuo metu vyksta tam tikros diskusijos dėl galimo bendradarbiavimo, tačiau V. Bukauskas neatskleidė, su kokiomis partijomis kalbama.

Tiesa, pirmadienio vakarą paaiškėjo, jog Darbo partijos tarybos posėdyje dalyvaus ir ilgametis politinės jėgos lyderis Viktoras Uspaskich. Eltai jis teigė, jog „darbiečiai“ patys pakvietė politiką diskusijai dėl partijos ateities. Visgi, ar tai reiškia, jog V. Uspaskich ketina atnaujinti narystę ir su „darbiečiais“ kandidatuoti į parlamentą – europarlamentaras neatsakė.

Pastaruoju metu Darbo partija susiduria ne tik su teisėsaugos, bet ir politinėmis problemomis. Po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų, iš partijos pirmininko posto pasitraukė A. Mazuronis. Šią savaitę politikas nurodė, kad trauksis ir iš partijos.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius priėmė ir Seimo nariai Vigilijus Jukna, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, po EP rinkimų – Viktoras Fiodorovas.

Darbo partija neteko ir frakcijos Seime, kai iš jos pasitraukė Valdemaras Valkiūnas.

Šiuo metu laikinuoju pirmininku paskirtas Seimo pirmininkas Valentinas Bukauskas.

Susiduriant su vidiniais iššūkiais ir narių pasitraukimu, „darbiečių“ taryba ėmė svarstyti galimybes jungtis prie Lietuvos regionų partijos, tačiau galiausiai buvo nutarta dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose savarankiškai ir nesiburti su jokiomis politinėmis jėgomis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA