PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 10 d. 15:27

Darbą pradeda nauja Šalčininkų PSPC direktorė Liana Rybak

Šalčininkai

Etaplius.LTŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


317772

Nuo rugsėjo 10 d. Šalčininkų pirminės sveikatos priežiūros centrui pradeda vadovauti Liana Rybak. Vakar buvo paskutinė direktorės Laimutės Sliževskos darbo diena poliklinikoje, tikimasi, kad jį tęs savo darbą medicinos srityje.

Šiandien Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič atvyko į pirminės sveikatos priežiūros centrą susitikti su darbuotojų kolektyvu ir pristatyti naują vadovę.

- Ilgametė, labai gera, sąžininga, jau buvusi direktorė Laimutė Sliževska savo noru palieka pareigas. Ateina nauja direktorė, laimėjusi konkursą, Liana Rybak. Ponia Laimute, Jūs man asmeniškai visada būsite direktorė, Jūs ilgus metus atidavėte rajono labui ir jo gyventojų gerovei, kartu su savo kolektyvu daug nuveikėte rūpindamiesi žmonių sveikata. Gebėjote suburti kolektyvą, išlaikyti šiltą mikroklimatą. Šiandien Jums reiškiu nuoširdžią padėką ir linkiu sveikatos, - kalbėjo meras Zdzislav Palevič dėkodamas Laimutei Sliževskai už ilgametį darbą. – Reikia turėti ambicijas. Nepaisant visų nesibaigiančios reformos sunkumų neturime stovėti vietoje. Reikia siekti, kad mūsų medicinos įstaigos būtų aukšto lygio. Nauja direktorė konkurso metu parodė aiškią viziją, turi nemažai planų. Visi kartu su Jumis ir nauja vadove sieksime nemažai nuveikti šios įstaigos ir jos pacientų gerovei, - tęsė jis.

Meras Zdzislav Palevič taip pat akcentavo glaudaus Šalčininkų rajono sveikatos priežiūros įstaigų tarpusavio bendradarbiavimo svarbą ir būtinybę, siekiant kurti stiprią sveikatos apsaugą Šalčininkų rajone.

Laimutė Sliževska – medicinos kelią pradėjusi prieš 46 metus. 1978 m. ji baigė Kauno medicinos institutą, rezidentūrą atliko tuometinėje Raudojo kryžiaus ligoninėje, o vėliau atvyko į Šalčininkus. Iš pradžių ji dirbo šeimos gydytoja, o nuo 1983 metų pradėjo vadovauti poliklinikai. Šiandien kreipdamasi į susirinkusius kolegas ji dėkojo Šalčininkų PSPC kolektyvui už palaikymą ir ilgus metus darbo metus.

- Jūs tiek metų kartu su manimi dirbote. Aš visada jaučiau Jūsų palaikymą ir pagalbą, žinojau, kad galiu Jumis pasikliauti. Linkiu, kad tolesnis mūsų pirminės sveikatos priežiūros centro kelias su nauja direktore būtų sėkmingas, - pasakė ji.

Moderni ir nuolat tobulėjanti asmens sveikatos priežiūros įstaiga, siekianti aukščiausios sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir patrauklių sąlygų pacientams bei darbuotojams – tai direktorės Lianos Rybak siekis. Ji užsibrėžė ambicingus tikslus tenkinti ne tik pacientų poreikius, bet ir pateisinti darbuotojų lūkesčius, užtikrinti efektyvų valdymą ir teikiamų paslaugų plėtrą.

- Turime atliepti kiekvieno paciento poreikius: ir to jauno, kuris nori užsiregistruoti iš namų, ir to garbaus amžiaus, kuriuo reikia pasirūpinti ir kuriam turime parodyti žalią koridorių. Mano didelė ambicija – pacientų skaičiaus didėjimas, kad jie pamatytų, jog turime gerą įrangą, esame atviri ir kvalifikuoti, norime jiems padėti. Man svarbu, kas Jums visiems čia būtų gera dirbti, kad Jums nereikėtų ieškoti darbo kitoje įstaigoje dėl didesnio atlyginimo, kad jį gautumėte čia, o įstaiga užsidirbtų teikdama daugiau paslaugų ir vykdydama įvairius projektus.

Tikiu, kad visi mylite šią įstaigą ir linkite jai sėkmės. Kartu su Jumis sieksime plėtros. Man didelė garbė perimti polikliniką iš Laimutės Sliževskos, iš patyrusios vadovės, iš gydytojos iš didžiosios raidės, - kalbėjo nuo rugsėjo 10 d. Šalčininkų pirminės sveikatos priežiūros centrui pradedanti vadovauti Liana Rybak.

Liana Rybak – ekonomikos magistrė ir viešojo administravimo magistrė, turinti daugiau negu 20 metų vadovavimo patirtį. Šalčininkų rajono savivaldybės administracijoje ji ėjusi Biudžeto ir finansų, vėliau Ekonomikos ir investicijų skyrių vedėjos pareigas. Nuo 2007 metų vadovavo Šalčininkų darbo biržai, vėliau ėjo Vilniaus teritorinės darbo biržos Šalčininkų skyriaus, Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus klientų aptarnavimo departamento Šalčininkų skyriaus vedėjos pareigas.