PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 3 d. 13:46

Dalyvaujamasis biudžetas Klaipėdoje: sulaukta 18 idėjų

Klaipėda

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos miesto savivaldybės inf.


321885

Spalio 1-oji buvo paskutinė diena, kai gyventojai galėjo teikti savo idėjas dalyvaujamajam biudžetui. Iš viso oficialiame Klaipėdos miesto piliečių dalyvavimo portale dalyvauk.klaipeda.lt. šiemet pateikta 18-a pasiūlymų, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką ir kurti jaukesnį miestą.

„Dėkoju visiems, teikusiems savo iniciatyvas. Tai akivaizdžiai liudija, kad jums rūpi Klaipėda ir norisi, kad mieste būtų patogu kiekvienam gyventojui. Netrukus klaipėdiečius kviesime balsuoti už labiausiai patikusias idėjas, o tos, kurios sulauks daugiausiai balsų, bus įgyvendintos savivaldybės biudžeto lėšomis“, - sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti šiemet bus skirta didesnė suma nei praėjusiais metais – 200 tūkst. eurų. Balsuoti už labiausiai patikusias šių metų dalyvaujamojo biudžeto idėjas gyventojai bus pakviesti nuo spalio 29 dienos, balsavimas truks mėnesį – iki lapkričio 29-osios. Iki prasidedant balsavimui pateiktos projektų idėjos bus vertinamos – ar neprieštarauja teritorijų planavimo dokumentams, atitinka kitus administracinius ir techninius reikalavimus. Gyventojų balsavimas bus itin svarbus, nes būtent gyventojų balsai lems, kurios idėjos bus įgyvendintos.

Balsavimas, kaip ir idėjų teikimas, vyks Klaipėdos miesto piliečių dalyvavimo portale dalyvauk.klaipeda.lt. Balsuoti už idėjas galės Klaipėdos mieste gyvenamąją vietą deklaravę pilnamečiai asmenys.

Dalyvaujamojo biudžeto iniciatyva Klaipėdoje įgyvendinama jau 4 kartą. Iš ankstesniais metais pasiūlytų iniciatyvų Klaipėdoje įrengtos vaikų žaidimų aikštelės Tauralaukyje bei Ievos Simonaitytės gatvėje, prie Vasaros estrados – daugiafunkcė ekstremalaus bėgimo treniruočių aikštelė, Vėjo gatvėje – šaligatvis, Smeltės mikrorajone – laisvalaikio erdvė.

Dalyvaujamasis biudžetas – tai įrankis, suteikiantis gyventojams teisę patiems spręsti, kaip išleisti dalį miesto biudžeto lėšų. Svarbiausia yra pateikti patrauklią, kitų bendruomenės narių palaikymo vertą idėją, kaip pagerinti viešą infrastruktūrą gyvenamoje aplinkoje.