PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 28 d. 10:28

Dainų ir šokių šventėje „Skambantis gyvybės medis“ garsiai ir galingai suskambėjo Kuršėnai!

Šiauliai

Autorių nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


302594

Iškilmingas dainų ir šokių šventės „Skambantis gyvybės medis“ oficialus atidarymas įvyko gegužės 17 dieną. Jo metu, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Melodija“, vadovė Daina Kavaliauskienė, apdovanotas „Aukso paukšte“, nominacijoje geriausias 2023m. vokalinis ansamblis ir vadovas. Tai aukščiausias apdovanojimas Lietuvoje ir jau dešimtoji „Aukso paukštė“ nutūpusi šiame kultūros centre. Šventės atidarymo metu savo pasirodymais mus džiugino atlikėjai iš Ukrainos, Lenkijos, Latvijos.

Gegužės 18 d. buvo tarsi finišo tiesioji, kuriai buvo ruoštasi negailint laiko ir pastangų. Daugiau nei šešis dešimtmečius vykstantis renginys tradiciškai subūrė chorus, šokėjus, liaudiškas kapelas, teatro žanro atstovus, muzikos, folkloro bei populiariosios muzikos atlikėjus iš viso Šiaulių regiono.

Šio renginio unikalumas – gebėjimas suburti įvairaus amžiaus ir talentų dalyvius. Šventė vyko Kuršėnų Daugėlių estradoje, gamtos ir gracingų pušų apsuptyje.

Šventės metu žiūrovai galėjo mėgautis spalvingais tautiniais kostiumais pasipuošusiais dalyviais, energingais šokiais ir nuoširdžiomis dainomis, kurios atkartojo ir senas tradicijas ir suskambo šiuolaikinėmis interpretacijomis. Dalyvavo ne tik vietiniai kolektyvai, bet ir svečiai iš užsienio bei kitų Lietuvos regionų, kurie įnešė savo unikalų indėlį į šventės atmosferą. Tai rodo, kad lietuviškos tradicijos yra gyvos, tarsi medis, kurio šaknys tvirtai įaugusios į praeitį, o šakos siekia ateitį. Ačiū už tą galybę ir didingumo jausmą, kad esame Lietuviai.

Ši šventė dar kartą įrodė, kad mūsų kultūra ir tradicijos yra gyvos, ir mes turime kuo didžiuotis. Ačiū visiems dalyviams už laiką, gerą nuotaiką, nepamirštamą įspūdį, kurį nešiosimės savo širdyse¡


Foto galerija: