PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 28 d. 10:22

Dailininkės V. Kiznienės tapybos paroda

Šiauliai

Au­to­rės nuo­tr.

Nijolė DamulėŠaltinis: Etaplius.LT


320494

„Vasara prabėgo...“ – taip pavadinta šiaulietės dailininkės Violetos Kiznienės tapybos akrilu paroda, kuri atidaryta Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose. Tai menininkės pasakojimas vaizdais apie rudens spalvų santūrumą, rimtį ir pozityvias, gilias mintis.

„Na, šį kartą bus rudens nuojauta, – sako dailininkė V. Kiznienė. – Tai rudenėjančios gamtos vaizdai, kažkur man matyti ir palikę emociją, paslaptį, viltį.“

Kaip pati dailininkė sako, ją įkvepia kurti santūrios rudens spalvos. Gamtoje ji mėgaujasi kiekviena akimirka, niekada nefotografuoja, nes nori viską pamatyti čia ir dabar. Po to ilgai apmąsto matytus vaizdus ir dalies jų atspindžius įprasmina ant drobės. Daugiausia dominuoja mėgstamiausios kūrėjos spalvos – žalia ir mėlyna. Anot dailininkės, paveiksluose nemažai abstrakcijos ir realaus vaizdo, juose pavaizduotas taurus ruduo. Tai patvirtina ir kūrinių pavadinimai: „Gelmė“, „Rudens nuojauta“, „Mėlyna būsena“, „Vėjas kalnuose“, „Ruduo“ ir kt.

„Čia mano užkoduoti jausmai, – šypsosi dailininkė. – Tai tik pačios geriausios emocijos.“

Šiaulių apylinkės teismo darbuotojai ir lankytojai – pirmieji šių tapybos darbų vertintojai. Iki šiol paveikslai niekur nebuvo eksponuoti. Jie sukurti per paskutinius kelerius metus.

Autorė apie gyvenimo kūrybą yra sakiusi: „Piešimas – mano sielos džiaugsmas, o akvarelė – meilė. Tapau ir akrilu.“ Dailininkės piešinių paroda „Moters būsenų kodai“ Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose buvo eksponuojama 2020 metais.

V. Kiznienė – šiaulietė, visą gyvenimą dirbusi Šiaulių dailės mokyklos piešimo ir kompozicijos mokytoja.


Foto galerija:

Gelmė
Kalnuose
Mėlyna balta sena
Kažkur taipelkėje
Vėjas hortenzijose
Ruden snuojauta II