PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 23 d. 10:18

D. Trumpo rinkiminė kampanija pateikė prieš JK Leiboristų partiją nukreiptą skundą

Pasaulis

Donaldas Trumpas / Pixabay nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


325389

Donaldo Trumpo rinkiminė kampanija pateikė prieš Jungtinės Karalystės (JK) Leiboristų partiją nukreiptą skundą dėl tariamo kišimosi į JAV rinkimus.

JAV Federalinei rinkimų komisijai pateiktas skundas yra nukreiptas prieš leiboristus ir Kamala‘os Harris rinkiminę kampaniją dėl „neteisėtų nacionalinių užsienio įnašų teikimo ir priėmimo“.

Visa tai yra susiję su pranešimais apie Leiboristų partijos pareigūnų susitikimus su K. Harris rinkiminės kampanijos atstovais bei ryšių su leiboristais turinčių žmonių keliones į JAV savanoriauti demokratės kampanijoje.

Antradienio vakarą D. Trumpo tinklapyje DonaldJTrump.com paskelbtame pranešime sakoma, kad „kraštutiniai kairieji“ leiboristai „įkvėpė pavojingai liberalią Kamala‘os politiką ir retoriką“. Pranešime tvirtinama, kad „Trumpo-Vance‘o kampanija Federalinei rinkimų komisijai (FEC) pateikė skundą, nukreiptą prieš Harris-Walzo kampaniją ir Jungtinės Karalystės Leiboristų partiją dėl neteisėtų užsienio kampanijos įmokų ir kišimosi į mūsų rinkimus“.

Skunde minimi laikraščio „The Telegraph“ pranešimai apie su leiboristais susijusių žmonių keliones į JAV agituoti už K. Harris. Laiške taip pat kalbama apie „The Washington Post“ publikaciją, kurioje teigiama, kad Leiboristų partijos strategai ir K. Harris rinkiminė kampanija dalinosi patarimais. Kartu užsimenama ir apie kitus pranešimus, kuriuose skelbiama apie aukšto rango Leiboristų partijos darbuotojų ir demokratės kampanijos atstovų susitikimus, taip pat apie socialiniuose tinkluose paskelbtą dabar jau ištrintą įrašą, kuriame vienas leiboristų darbuotojas, regis, pareiškė, kad „beveik 100 Leiboristų partijos darbuotojų (esamų ir buvusių) artimiausiomis savaitėmis vyks į JAV“, į svyruojančias valstijas.

Laiške kalbama apie JAV rinkimuose taikomą „išimtį savanoriams“, pagal kurią užsienio šalių piliečiai gali savanoriauti, tačiau laiške pabrėžiama, kad „jie negali gauti kompensacijų“, be to, „jie negali vadovauti arba kontroliuoti JAV kampanijų veiklos“.

Kiek žinoma, savanorių kelionės buvo organizuojamos individualiai, o apgyvendinimu rūpinosi demokratų savanoriai. Turimais duomenimis, savanoriai į JAV keliavo savo laisvu laiku.

Leiboristų partijos buvo paprašyta pateikti komentarų.