PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 24 d. 08:33

D. Trumpas teigia, kad Floridoje susitiks su Izraelio premjeru B. Netanyahu

Pasaulis

Donaldas Trumpas / Scanpix

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA.LT


310978

Donaldas Trumpas šią savaitę savo rezidencijoje Floridoje susitiks su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu, antradienį pranešė buvęs JAV prezidentas.

B. Netanyahu pirmadienį atvyko į Vašingtoną su keleto dienų vizitu, kurio metu jis turėtų kreiptis į Kongresą ir atskirai susitikti su prezidentu Joe Bidenu bei viceprezidente Kamala Harris.

Izraelio ministro pirmininko vizitas rengiamas tuo metu, kai JAV išgyvena politinius neramumus – J. Bidenas pasitraukė iš 2024 m. prezidento rinkimų kovos ir išreiškė paramą K. Harris tapimui Demokratų partijos kandidate į aukščiausią šalies postą. Tuo tarpu D. Trumpas, kuris ir vėl yra Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus, prieš kiek daugiau nei savaitę per plauką išgyveno pasikėsinimą į jo gyvybę.

Pradiniame D. Trumpo įraše socialiniuose tinkluose teigta, kad susitikimas įvyks trečiadienį jo Mar a Lago rezidencijoje Palm Byče, tačiau diena buvo greitai pakeista į ketvirtadienį, o po kelių minučių – į penktadienį.„Bibi Netanyahu prašymu perkėlėme šį susitikimą į penktadienį, liepos 26-ąją“, – pareiškė D. Trumpas.

B. Netanyahu į Kongresą turėtų kreiptis trečiadienį, o susitikimas su J. Bidenu planuojamas ketvirtadienio popietę.

K. Harris padėjėjas teigė, kad ji šią savaitę susitiks su B. Netanyahu, tačiau data dar nepaskelbta. Jis pridūrė, kad K. Harris dėl anksčiau suplanuoto renginio negalės klausytis B. Netanyahu kreipimosi į Kongresą, kaip yra įprasta viceprezidentams.

Kai kurie demokratai pareiškė nesiklausysiantys B. Netanyahu kalbos, tokiu būdu protestuodami prieš Izraelio veiksmus Gazos Ruože.