PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 24 d. 15:26

D. Trumpas peikia išankstinį balsavimą, tačiau ragina Pensilvanijos gyventojus tai daryti

Pasaulis

Donaldas Trumpas. Unsplash.com nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


320285

Donaldas Trumpas pirmadienį atmetė išankstinį balsavimą kaip „kvailystę“, bet vis dėlto paragino rinkėjus Pensilvanijoje kuo greičiau atiduoti balsus, pažadėjęs, kad jei bus išrinktas JAV prezidentu, atrems migrantų antplūdį į šią valstiją.

„Jei laimėsime Pensilvanijoje, laimėsime viską. Tai labai paprasta“, – sakė jis apie bene svarbiausią iš svyruojančių valstijų, kurios gali nulemti, ar per lapkričio 5 dieną vyksiančius rinkimus bilietą į Baltuosius rūmus laimės D. Trumpas, ar demokratė Kamala Harris.

„Eikite, susiplanuokite balsuoti iš anksto, balsuokite paštu arba asmeniškai rinkimų dieną“, – pridūrė jis.

D. Trumpas priminė susirinkusiems Indianos mieste, Pensilvanijoje, kad išankstinis balsavimas šioje valstijoje bus galimas per ateinančias dvi savaites.

„Galite pradėti nedelsdami, juk žinote, tiesa? Dabar mes turime šį kvailą dalyką, kai galima balsuoti 45 dienomis anksčiau“, – kalbėjo respublikonas, vėl išsakydamas įtarimus dėl išankstinio balsavimo 2020 metais, kai jis pralaimėjo Pensilvanijoje ir apskritai rinkimus Joe Bidenui.

„Įdomu, kas, po velnių, įvyks per tas 45 (dienas), – sakė jis. – Tai, kas nutiko ankstesnį kartą, buvo gėdinga, taip pat ir čia. Bet mes neleisime, kad tai pasikartotų.“

D. Trumpas rinkimų kampanijos metu nuolat kartoja, kad jam priimtinesnis vienos dienos balsavimas. Tačiau siekdama neutralizuoti demokratų pranašumą, kurį pastarųjų rinkimų metu jie turėjo per išankstinį balsavimą, jo komanda ragina respublikonų šalininkus balsuoti dar iki rinkimų dienos.

Migrantų klausimas

D. Trumpas didelę dalį savo kalbos taip pat skyrė imigracijai – itin aktualiam klausimui, kuriuo jis grindžia savo kampaniją. Jis iš naujo išsakė savo niūrius vaizdinius apie, jo žodžiais, žudikus ir kitus blogus migrantus, plūstančius per sieną ir užvaldančius amerikiečių bendruomenes.

„Jei Kamala Harris laimės šiuos rinkimus, ji užtvindys Pensilvanijos miestus ir miestelius nelegaliais migrantais iš viso pasaulio, ir Pensilvanija niekada nebebus tokia pati, – teigė magnatas. – Nutrauksime invaziją į mažus Pensilvanijos miestelius ir užbaigsime Amerikos naikinimą.“

D. Trumpas konkurentę K. Harris, dabartinę viceprezidentę, vaizduoja kaip migrantų krizės kurstytoją, sakydamas, kad ji „skraidina tūkstančių tūkstančius migrantų iš pavojingiausių vietų Žemėje“ į Amerikos bendruomenes.

Jis paminėjo Springfildą, Ohajo valstijos miestą, kuriame, kaip jis ir kiti respublikonai melagingai kartojo, imigrantai iš Haičio esą valgo gyventojų kates ir šunis, taip pat išskyrė Šarlerojų, 4 tūkst. gyventojų turintį Pensilvanijos miestelį, kuriame, kaip jis melagingai teigė, pastaraisiais metais gyventojų skaičius išaugo 2 tūkst. procentų.

JAV žiniasklaida pranešė, kad šio miestelio gyventojų skaičius iš tikrųjų padidėjo 700–2 000 naujų imigrantų.

D. Trumpas taip pat palietė kitą Pensilvanijos rinkėjams svarbų klausimą: energetiką, o tiksliau – gamtinių dujų gavybą hidrauliniu ardymu. Kadaise K. Harris šiam būdui priešinosi, o dabar sako, kad jį palaiko.

„Jei kas nors čia tiki, kad ji leis jūsų pramonei tęsti, pavyzdžiui, hidraulinį ardymą, turėtumėte nedelsdami nueiti pas psichiatrą ir pasitikrinti galvą“, – pareiškė D. Trumpas.