PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 12 d. 11:31

D. Trumpas niūrioje ir klaidinančioje rinkimų kampanijos kalboje gąsdino migrantais

Pasaulis

Donaldas Trumpas. Unsplash.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


323439

Donaldas Trumpas, penktadienį sakydamas rinkimų kampanijos kalbą Kolorado valstijoje, piešė apokaliptinį užsieniečių nusikaltėlių ordų „okupuotos“ šalies paveikslą, vis labiau stengdamasis susieti lapkritį vyksiančius rinkimus su nesama migrantų nusikalstamumo banga.

Atkaklioje kovoje dėl Baltųjų rūmų prasidėjus finišo tiesiajai, respublikonų eksprezidentas skelbia protekcionistinę žinią dėl ekonomikos ir demonizuoja imigrantus, stengdamasis sutelkti savo rinkėjus – daugiausia baltuosius darbininkų klasės amerikiečius.

Jo varžovei, demokratų viceprezidentei Kamalai Harris žadant dirbti su respublikonais, D. Trumpas pasakė įprastą skaldančią kalbą, nepaprastai išpūsdamas vietinio mastelio įtampas ir klaidindamas dėl imigracijos skaičių bei politikos.

„Amerika visame pasaulyje garsėja kaip okupuota Amerika. Ją vadina okupuota. Mus okupuoja nusikalstama jėga“, – kalbėjo D. Trumpas per kone pusantros valandos pasirodymą Ororoje Kolorado valstijoje.

Kalboje, skirtoje beveik vien imigracijai, jis pareiškė: „Tačiau visiems čia, Kolorade, ir visoje mūsų šalyje (...) pažadu: 2024 metų lapkričio 5-oji Amerikoje bus Išsivadavimo diena.“

JAV vyriausybė daug metų stengiasi tvarkytis su padėtimi prie pietinės sienos su Meksika, bet D. Trumpas labai išpučia susirūpinimą skelbdamas, esą vyksta migrantų, kurie žagins ir žudys amerikiečius, invazija.