Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė akcentuoja, kad baruose ir kavinėse koronavirusas gali plisti, todėl savivaldybės į tai turėtų atkreipti dėmesį.
„Plitimas baruose vyksta, tai nėra jokia paslaptis. Dabartiniu metu yra žinomi šeši susirgę asmenys, kurie yra siejami su vienu (Vilniaus – ELTA) senamiestyje esančiu baru, ir yra dar trys susirgę asmenys, kurie lankėsi kitame Vilniaus senamiestyje esančiame bare“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė D. Razmuvienė.
Ji taip pat pateikė pavyzdžių, kokių priemonių, suvaldant koronaviruso plitimą šiose vietose, imasi kitos šalys.
„Vokiečiai tiek Berlyne, tiek Frankfurte įvedė taisykles, kad barai, restoranai turi (...) nedirbti per naktį, gali dirbti iki 23 valandos. Tos rekomendacijos yra pratęstos iki spalio pabaigos ir, jei bus matoma, kad atvejų skaičius nebus registruojamas mažesnis, jie imsis tos taisyklės pratęsimo“, – sakė D. Razmuvienė.
„Frankfurte taip pat uždrausta prekiauti alkoholiu nakties metu. Škotija barams, restoranams ir kavinėms 16 dienų uždraudė prekiauti alkoholiu uždarose patalpose. Ir jie privalės užsidaryti 18 valandą, išskyrus viešbučių restoranus“, – sakė epidemiologė.
Jos teigimu, Jungtinėje Karalystėje taip pat yra panašūs ribojimai.
„Tai nėra vieta, kurioje virusas negali plisti. Į tai reikia atkreipti dėmesį visų apskričių savivaldybėms ir į tai reaguoti“, – apibendrino D. Razmuvienė.
ELTA