PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 11 d. 19:02

D. Nausėdienė lankėsi Rusijos raketų ataką patyrusioje Kijevo vaikų ligoninėje

Pasaulis

Ligoninė / Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Eitvydas Kinaitis nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


318060

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kartu su kitų valstybių pirmosiomis poniomis ir ponais trečiadienį Kijeve lankėsi vaikų ligoninėje „Okhmatdyt“.

Ši didžiausia Ukrainoje specializuota vaikų ligoninė smarkiai nukentėjo per masinę Rusijos raketų ataką šių metų liepos 8 dieną.

Pirmosios ponios ir ponai susitiko su ligoninės vadovybe, apžiūrėjo apgadintus komplekso pastatus, bendravo su gydytojais bei pacientais, pagerbė rusų atakos metu žuvusios „Okhmatdyt“ gydytojos atminimą.

„Brutalus raketų smūgis vaikų ligoninei yra akivaizdus karo nusikaltimas, kurio nepaneigs ir nepaslėps jokios agresoriaus vykdomos melagingos informacinės kampanijos. Neabejoju, kad šio nusikaltimo organizatoriai ir vykdytojai neišvengs atsakomybės“, – sako D. Nausėdienė.

Iki karo pradžios ligoninėje kasmet buvo gydoma apie 20 tūkstančių vaikų, atliekama iki 10 tūkstančių įvairių operacijų, diagnozuojamos kraujo ligos, gydomi vėžiu sergantys vaikai, atliekamos kaulų čiulpų transplantacijos.

Rusijos atakos metu buvo apgadinti ligoninės pastatai, įskaitant naujausią, pastatytą 2020 metais, jame buvo įdiegta moderni medicinos įranga.

„Ukraina yra pasirengusi visiškai atstatyti „Okhmatdyt“, esu tikra, jog tai bus padaryta. Džiaugiuosi, kad prie to prisideda ir Lietuva, Vyriausybės sprendimu ligoninės atstatymui jau skyrusi 1 milijoną eurų“, – teigia D. Nausėdienė.