REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 12 d. 23:14

D. Nausėdienė įvertino savo darbus pirmosios kadencijos metu: didysis iššūkis buvo viską suspėti laiku

Lietuva

Diana Nausėdienė. ELTA / Josvydas Elinskas

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


300884

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė teigia, kad pagrindinis šią kadenciją jai tekęs iššūkis – visas savo veiklas suspėti laiku.

„Man paroje trūko laiko, kad aš bent suspėčiau. Nes iš tikrųjų buvo didysis iššūkis – suspėti laiku“, – žurnalistams sekmadienio vakarą teigė D. Nausėdienė.

Tuo metu, vertindama rinkiminę kampaniją, pirmoji ponia tikino pasigedusi diskusijų apie pažangą ir ateitį.

„Rinkimai yra rinkimai. Jie turbūt visada tie patys. Galbūt atsirado naujų veidų. Norėtųsi, kad rinkimuose būtų daugiau kūrybingumo ir mes daugiau kalbėtume apie pažangą, apie ateitį“, –

„Iš tikrųjų, kai mes kalbėjomės apie rinkimus, pagrindinė mūsų idėja buvo, kad Lietuvą turi jungti kartu veikiantys, kartu kuriantys žmonės. Ir mes kalbame apie vieningą ir kūrybingą Lietuvą. XXI amžiuje pokyčiai yra tokie greiti ir Lietuva yra tokia maža. Ji turi taip greitai persitvarkyti, taip greitai bendruomenė turi reaguoti ir taip vieningai reaguoti, matydama pažangą“, – taip pat sakė ji.

Pirmoji ponia taip pat padėkojo sutuoktinio Gitano Nausėdos rinkėjams už pasitikėjimą ir palaikymą visos kadencijos metu.

„Norėtųsi pirmiausiai padėkoti už tuos penkerius metus, už tas nuostabias patirtis, už pasitikėjimą, už buvimą kartu. Ir kartu palinkėti mums gero skrydžio į ateitį“, – teigė ji.

Visgi D. Nausėdienė neatskleidė, ar kitos kadencijos metu, kaip pirmoji ponia, imtųsi kokių nors kitokių veiklų. Pasak jos, didžiausias iššūkis einant pirmosios ponios pareigas buvo viską suspėti laiku.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Dėl šalies vadovo posto varžėsi 8 kandidatai: antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas, Laisvės partijos atstovas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas, Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis, savarankiškai išsikėlę teisininkas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus ir eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA