PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 6 d. 15:08

D. Nausėdienė atsisveikino su kadenciją baigiančiu Jungtinės Karalystės ambasadoriumi

Lietuva

Brianas Olley, Diana Nausėdienė / Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis

EtapliusŠaltinis: ELTA


317297

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį atsisveikino su kadenciją Lietuvoje baigiančiu Jungtinės Karalystės ambasadoriumi Brianu Olley, pranešė Prezidentūra.

Pirmoji ponia padėkojo ambasadoriui už asmeninį ir jo atstovaujamos institucijos indėlį plėtojant reikšmingus edukacinius, švietėjiškus ir visuomeninius projektus Lietuvoje.

„Ypač norėčiau pabrėžti nuolatinį dėmesį ir paramą Ukrainos centrui bei jo bendruomenei. Buvote vieni pirmųjų, patikėjusių centro misija ir vizija, prisidėjusių prie jo plėtros bene sunkiausiu metu, pradinėje stadijoje. Jūsų pagalba ir įsitraukimas ne tik paskatino Ukrainos centro plėtrą, leido įtvirtinti pozicijas tuomet, kai to labiausiai reikėjo, bet ir ženkliai prisidėjo prie ukrainiečių integracijos“, – Prezidentūros pranešime cituojama D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pasidžiaugė visapusiu Britų tarybos įsitraukimu Lietuvoje vykdant edukacines ir švietėjiškas programas, ypač šalies regionuose. Pasak D. Nausėdienės, semdamiesi tokios patirties visi stiprėjame kaip visuomenė, ugdome ateities lyderius, kurie veikia lokaliai, tačiau geba mąstyti globaliai, kuriems rūpi vietos bendruomenės, jų pilietiškumas, aktyvumas ir branda.

„Edukacinių projektų dėmesys jaunajai kartai kuria didžiulę pridėtinę vertę, padeda skleisti pagrindines demokratines ir žmogiškąsias vertybes, stiprina ryšius ir kultūrų dialogą. Esu dėkinga už jaunimui atveriamas galimybes, kultūros ir švietimo organizacijų stiprinimą, taip pat už suteikiamus įrankius, kurie padeda spręsti įvairius visuomenės iššūkius“, – teigė D. Nausėdienė.

Nuo 2016 metų veikianti Britų tarybos inicijuota programa „People to people“ stiprina pilietinius ir kultūrinius ryšius, didina sanglaudą tarp skirtingų šalių bendruomenių. Per aštuonerius metus Britų taryba su partneriais įvairiose Lietuvos savivaldybėse inicijavo 118 projektų, dauguma jų sėkmingai tęsiami.

Nuo 2017 metų Britų taryba kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu inicijavo projektą „Svajonių komandos“, kuris įgyvendinamas Klaipėdos, Visagino ir Šalčininkų regionuose. Ši iniciatyva padeda jaunimui ugdyti lyderystės įgūdžius, kuria socialinę įtraukti, ugdo toleranciją, skatina tapti aktyviais visuomenės nariais.