D. Meškauskas prabilo apie dar vieną savo aistrą: prie to prisidėjo tėvų dovana

DSC_6668
Lietuva
Justė Razbadauskytė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Pranešimas spaudai

Profesionalus šokėjas, choreografas ir šokių studijos savininkas Deividas Meškauskas – jau daug metų gerai Lietuvoje žinomas vyras. Tačiau pasirodo, kad charizma, kūrybiškumu ir talentu Deividas trykšta ne tik ant šokių parketo, bet ir savo namų virtuvėje.

Pas laidos vedėją Iloną Juciūtę apsilankęs garsusis šokėjas D. Meškauskas, kaip ir visi šio sezono svečiai, atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką. Juos sužinojusi laidos vedėja turės iš jų sukurti receptą ir pagaminti patiekalą kartu su svečiu. 

Paaiškėjus, kad žinomo vyro TOP 3 produktai yra rudasis cukrus, kiauliena ir chipotle padažas, laidos vedėja pasiūlys svečiui pasigaminti sočius ir gardžius pusryčius – lietinius blynelius su karamelizuota kiauliena.

Tačiau ar šie pusryčiai patiks Deividui? Juk įprastai ryte jis visai nevalgo – viso labo išgeria tik puodelį vandens!

„Tikrai žinau, kad tai – nesveika, ir visi pasakytų, jog pusryčius valgyti būtina, bet aš dažniausiai apsieinu be jų. Man užtenka vandens ar kavos puodelio. Tačiau, jei šaldytuve yra obuolys ar grūdėta varškė, tuomet tai suvalgau“, – savo mitybos įpročiais dalinsis Deividas.

Tiesa, nors dieną pradeda be pusryčių, savo namų virtuvėje Deividas – dažnas svečias. Laidoje žinomas vyras atskleis, kad gaminti maistą, o ypač – ant kepsninės, jam yra didžiulis malonumas.

Deividas pasakos aistrą kulinarijai atradęs iškart po studijų, o prie šio pomėgio labai prisidėjo padovanota viena kulinarinė knyga.

„Man patinka gaminti virtuvėje, tačiau gaminimo procesas prie kepsninės man – numeris vienas. Kulinarija daugiausiai pradėjau domėtis po studijų, todėl gimtadienio proga iš tėvų gavau Džeimio Oliverio kulinarinę knygą. Iš jos labai daug išmokau“, – dalinsis žinomas šokėjas.

Besimokydamas maisto gaminimo meno, Deividas atrado ir savo TOP ingredientus. Būtent pastarieji, jo teigimu, labai padeda gaminant įvairius barbekiu patiekalus.

„Kai gyvenome Anykščiuose, tėtis labai mėgdavo gaminti čili sriubą. Užsimanęs šią sriubą pasigaminti ir pats, pirmą kartą recepte išvydau žodį „chipotle“. Nuo to karto dauguma mano mėsos patiekalų yra pagardinti šiuo slaptu ingredientu. Na, o rudojo cukraus pirmąkart paragavau valgydamas kinų maistą. Ta mėsytė su saldžiarūgščiu sojos padažu man padarė didelį įspūdį, nes skonis turėjo įdomaus saldumo ir pikantiškumo. Galiu drąsiai sakyti, kad gyvenime atsiradus griliui, mano patiekalai be šio cukraus tikrai neapsieina“, – pasakos jis.

Kad D. Meškauskas iš tiesų moka gaminti, taps aišku jau nuo pirmųjų filmavimo akimirkų. O kartu su Ilona begamindamas pikantiškus lietinius, Deividas papasakos ir apie savo vaikystės skonius. Anot jo, dabar jis valgo tokius patiekalus, kurių būdamas vaikas tiesiog negalėdavo pakęsti...

„Vaikystėje aš buvau labai valgus – abu su broliu apetitu tikrai nesiskundėme. Tačiau keisčiausia, kad anksčiau į įvairius kiaulienos šonkauliukus ar karkas nė negalėdavau žiūrėti. Tie riebalai ir skūra man labai nepatikdavo. O dabar šie kiaulienos patiekalai man yra vieni skaniausių ir mėgstamiausių“, – prisiminimais dalinsis laidos svečias.

Laidoje Deividas taip pat pasidalins ir šmaikščia kulinarine istorija. Viskas prasidėjo nuo to, kai siekdamas paminėti TV3 inicijuotą šventę – „Pyragų dieną“ – šokėjas desertą nusprendė pagaminti ir pats.

„Desertai tikrai nėra mano tema. Prisimenu, kažkada per „Pyragų dieną“ norėjau nustebinti mamą savo keptu obuolių pyragu. Nežinau, kodėl, bet begaminant man susišvietė, kad vietoje 2 šaukštų aliejaus reikia įpilti 2 stiklines – tiek ir įpyliau... Iš pradžių valgydamas tą pyragą nesupratau, kodėl jis taip blizga, ir kodėl mano visi pirštai tokie riebūs... Pasirodo, aliejaus gerokai padauginau...“ – pasakodamas juoksis D. Meškauskas. 

Na, o kol Ilona ir Deividas linksmai šnekučiuosis bei gamins išskirtinius lietinius blynelius su kiauliena, kepsninių meistras, rubrikos „Grilio istorijos“ šeimininkas Robertas Svetlauskas parodys, kaip pasigaminti neeilinį, gurmanišką ir dieviškai skanų aštuonkojį su spirgučiais ir bulvių koše.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.