PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 28 d. 13:17

D. Kaminskas nėra labai sužavėtas poligono steigimu Karšuvos miškuose

Tauragė

Dovydo Kaminsko feisbuko nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


306976

Valstybės gynimo taryba patvirtino planus, kuriuose numatyta steigti du lengvuosius manevrinius poligonus Tauragės apskrityje, teigia Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas.

„Nors ir nesu labai sužavėtas poligono steigimu Karšuvos miškuose, tačiau žinant dabartinę geopolitinę situaciją Europoje bei vertinant Tauragės geografinę lokaciją, papildomas karių treniravimosi poreikis yra aiškus ir suprantamas, nes tinkamas karių pasiruošimas yra pagrindinis Valstybės saugumą užtikrinantis prioritetas ir veiksminga atgrasymo priemonė“, – feisbuke skelbia D. Kaminskas.

Dovydas Kaminskas. Mariaus Morkevičiaus, ELTA nuotr.

Pagrindiniai akcentai, kurie buvo išsakyti Krašto apsaugos ministerijos:

1. 90% teritorijos lieka atviros gyventojų rekreacijai - miškuose bus galima lankytis, vaikščioti, grybauti ir uogauti. Išskyrus didelės apimties pratybų metu, kurios planuojamos iki 5 kartų per metus. Rengiant įstatymo projektą ir siekiant išvengti nepatogumų ir interpretacijų, siūlysiu miško dalį, kurioje yra Meižės poilsiavietė iš vis išimti iš planuojamos teritorijos.

2. Plynų miško kirtimų nebus vykdoma. Planuojama, kad vyks tik miško valymas ir retinimas, kur to reikalaus įrengiami stacionarūs taktinio mokymo laukai.

3. Akcentavome ir medžioklės, kaip populiacijos reguliavimo funkcijos svarbą, todėl Krašto apsaugos ministerijos atstovai pažadėjo su suinteresuotais medžiotojų būreliais derinti šitą klausimą atskirai.

4.Poligonas nebus visiškai karinė teritorija – joje nevyks kovinis šaudymas ir nesitreniruos sunkioji karinė technika.

„Šiuo metu ruošiamas įstatymo projektas Seimui, kuriame bus detaliau aprašomi planai ir įsipareigojimai. Aktyviai dalyvausiu įstatymo projekto priėmimo procedūrose, kad įstatyme būtų numatyti įsipareigojimai dėl teritorijos atvirumo rekreaciniams poreikiams, bei numatyti įsipareigojimai dėl miško teritorijos išsaugojimo ir plyno miško kirtimo draudimas“, – rašo D. Kaminskas, pridūręs, kad dėl gyventojams kylančių klausimų, jis pasistengs atsakyti arba padėti surasti atsakymus.

Visa aktuali oficiali informacija ir atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus pateikiami Krašto apsaugos ministerijos puslapyje:

https://kam.lt/bus-steigiami-du-nauji-lietuvos.../