Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Paruošti pusryčius dar niekada nebuvo taip lengva! Puikiausias to pavyzdys - chia, arba šalavijo sėklų pudingas.
Jums reikės:
2 saukštų chia sėklų;
100 ml pieno. Renkuosi augalinį pieną, dažniausiai sojų arba ryžių, tačiau puikiai tiks ir paprastas;
Šaukštelio riešutų sviesto;
Mėgiamų riešutų;
Braškių arba bananų.
Užpilame sėklas pienu ir keletą valandų palaikome šaldytuve. Aš laikau per naktį.
Puošiame ir gardiname uogom, vaisiais, riešutais, riešutų sviestu!
Skanaus!
* * *
Chia sėklos – išskirtinis maisto produktas, kuris praturtina mitybą. Jose daug ląstelienos, jos turtingos omega 3 rūgštimis, kurios būtinos geram širdies darbui. Sėklose gausu B grupės vitaminų, mineralų ir kitų naudingų mikroelementų.
Chia sėklos žinomos, kaip puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, kuris tinka mitybą subalansuoti siekiantiems vegetarams bei veganams. Nedidelės chia sėklos sugeria daug vandens, todėl valgydami mirkytas sėklas aprūpinsite organizmą skysčiais.
Chia sėklos neutralaus skonio, tad jos tinka labai įvairiems patiekalams. Drąsiai jų berkite į kokteilius, salotas, sriubas, troškinius ir kitus patiekalus. Rekomenduojama per dieną suvalgyti 10–15 g. šių sėklų.