REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 29 d. 11:47

Charkivo srityje per rusų apšaudymą vienas žmogus žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti

Pasaulis

Karas Ukrainoje. Luhansko srities policijos nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


307089

Penktadienį, birželio 28 d., per rusų apšaudymą Charkivo srityje žuvo moteris, o dar aštuoni civiliai buvo sužeisti.

Tai platformoje „Telegram“ pranešė Charkivo srities policija.

„Per praėjusią parą Rusijos kariuomenė prieš Charkivo srities civilius gyventojus panaudojo orlaivius, artileriją, minosvaidžius, daugkartinio paleidimo raketų sistemas ir raketas. Yra žuvusių ir sužeistų civilių. Tyrėjai atliko 23 įvykio vietų inspekcijas ir į bendrąjį ikiteisminių tyrimų registrą įrašė informaciją apie 17 baudžiamųjų procesų, susijusių su Rusijos ginkluota agresija“, – sakoma paskelbtame pranešime.

Birželio 28 d. rusai atakavo Varvarivkos kaimą panaudodami valdomąsias aviacines bombas – žuvo viena moteris. Cirkūnuose, kuriems tris kartus buvo smogta valdomosiomis aviacinėmis bombomis, buvo sužeisti aštuoni žmonės ir buvo apgadinta dešimt privačių namų.

Bilyj Kolodiazių kaime per priešo apšaudymą iš artilerijos buvo sužeista moteris ir buvo apgadintas privatus namas. Rusijos pajėgos iš daugkartinio paleidimo raketų sistemos „Grad“ apšaudė Petro Ivanivką ir apgadino privatų namą bei ūkinius pastatus.

Per priešo apšaudymą Mytrofanivkoje taip pat buvo apgadinta kiaulių ferma ir žemės ūkio technika, o Kupjansk Vuzlovyj gyvenvietėje nukentėjo vaikų ugdymo įstaiga.

Iš artilerijos buvo apšaudyta Odnorobivka. Apie nukentėjusius žmones ar žalą nepranešta.

Birželio 27 d. Charkivo srityje per priešo apšaudymą buvo sužeista dešimt žmonių.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA