PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 17 d. 12:41

Charkive sulaikytas FST agentas, Rusijos pasiųstas koreguoti smūgius

Pasaulis

Antrankiai / Alfa.lt

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


324469

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) karinė kontržvalgyba Charkive sulaikė dar vieną Rusijos agentą, žvalgiusį Ukrainos gynybos pajėgų buvimo vietas ir mėginusį padėti įsibrovėliams rengti naujas atakas regione.

Sulaikytas 37 metų vietos gyventojas, pranešė SBU. Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) jį užverbavo Rusijoje. Jis pabėgo į Rusiją plataus masto invazijos pradžioje, ten gyveno jo žmona.

Nustatyta, kad FST pareigūno Jevgenijaus Koniachino nurodymu 2023 m. gegužę agentas per trečiąsias šalis grįžo į Charkivą ir pradėjo vykdyti priešo užduotis. Pagrindiniai rusų taikiniai buvo kariniai poligonai, kuriuose treniruojasi Ukrainos gynėjai.

Asmuo važinėjo neva verslo reikalais, bet per komandiruotes vykdė žvalgybines užduotis, slapta fiksavo gynybos objektų vietas. Jis taip pat mėgino pasinaudoti savo pažįstamais, įskaitant kariškius ir savanorius. Savo ketinimus maskuodamas draugiškais pokalbiais vyras siekė surinkti informaciją apie Ukrainos kariuomenės bazes, apytikslį karių skaičių, turimą ginkluotę.

SBU susekė agentą, stebėjo jo nusikalstamą veiklą ir per specialią operaciją jį sulaikė. Už išdavystę jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos ir turto konfiskavimas.