PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 31 d. 13:51

Ceikinių draugystės kilimai

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


312137

Jau ketvirtą kartą Ceikinių kaimo bendruomenė dalyvavo Anykščiuose vykusiame Tarptautiniame floristinių kilimų konkurse. Šis miestas turi gražią tradiciją vasaros šventės metu gėlių, augalų kilimais nukloti miesto erdves.

Šių metų šventėje savo kilimus ir įvairias kompozicijas kūrė ir pristatė 22 dalyviai, ne tik iš Lietuvos miestų ir miestelių, bet ir iš Ispanijos, Italijos, Latvijos. Ceikinių komanda, pasipuošusi vienodais marškinėliais, dalyvavo dviejose kategorijose. B kategorijos kilimas – ,,Kurortiniai takai ir pievos“, jo plotas turėjo būti ne mažesnis kaip 6 m2. C kategorijos kilimas-kompozicija buvo pavadintas „Kurortinė ramybė“, jo vienas iš matmenų turėjo būti ne trumpesnis kaip 2,5 metro.

Bendruomenės nariai patyrė daug smagių, gražių akimirkų, parsivežė šviesių prisiminimų. Visi laimingi, kad galėjo dalyvauti tokioje puikioje šventėje, kartu kurti, parodyti dalelę Ignalinos krašto, dalelę Ceikinių. Kartu džiaugtasi su nugalėtojais. Taip jau sutapo, kad tą dieną kaip tik buvo švenčiamos Oninės, ta gražia proga pasveikinta ir bendruomenės pirmininkė Onutė Martinėnienė, kuriai linkėta ir toliau taip šauniai burti bendruomenę.

Už didžiulį atliktą darbą Ceikinių bendruomenė ir Kultūros centro padalinys dėkoja Ramintai Dudėnaitei, Laimai Mikalkienei, Lukrecijai Bunoraitei, Alvydui Balčiui, taip pat Ceikinių seniūnui Sauliui Zabolevičiui – už palaikymą ir visokeriopą pagalbą, Povilui Trapikui bei Raimondai Dudėnaitei – už vykimą kartu ir pagalbą konkurso dieną, visiems stebėjusiems tiesiogines transliacijas, palaikiusiems – už bendrystę ir buvimą kartu.