PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 21 d. 18:08

Buvęs Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sekretorius atsiprašė už nesėkmes kovojant su pandemija

Pasaulis

Jeremy Huntas. Flickr.com nuotr.

Gabija LebednykaitėŠaltinis: ELTA


310593

Buvęs Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sekretorius Jeremy Huntas atsiprašė už nesėkmes Jungtinės Karalystės pasirengimo pandemijai metu. Šios nesėkmės tapo ypač ryškios atlikus Covid valdymo tyrimą.

Pirmojoje tyrimo ataskaitoje, paskelbtoje ketvirtadienį, teigiama, kad buvusi vyriausybė „nuvylė“ visuomenę, nes ruošiantis pandemijai būta „reikšmingų trūkumų“.

Sekmadienį J. Huntas pripažino, kad būdamas sveikatos sekretoriumi 2012–2018 m. jis „palaikė mąstymą, kai buvo per daug ruošiamasi gripo pandemijai, negalvojant apie kitas pandemijos rūšis“.

Kalbėdamas su BBC programa „Sekmadienis su Laura Kuenssberg“, jis paragino naująją vyriausybę atsižvelgti į Lordų Rūmų narės Heather Hallett 217 puslapių ataskaitoje pateiktas rekomendacijas.

Ištyrus Covid pandemijos valdymą buvo nustatyta tokių problemų kaip nesugebėjimas suplanuoti realiai įvykusios pandemijos, per daug dėmesio skiriant pandeminiam gripui, „labirintinė“ ekstremalių situacijų planavimo struktūra ir „nesugebėjimas pakankamai pasimokyti“ iš planavimo pratybų.

Savo rekomendacijose H. Hallett paragino parengti pandemijos strategiją ir ją išbandyti bent kas trejus metus, visoje JK vykdant reagavimo į krizes pratybas.