PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 7 d. 07:26

Butrimonyse kuriama rekreacinė erdvė

Šalčininkai

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


313009

Šiuo metu Butrimonyse, už ugniagesių būstinės, šalia bažnyčios, dirba statybinė technika – vyksta rekreacinės zonos įrengimo darbai. Išeiti pasivaikščioti su draugais, prisėsti ant suoliukų, susitikti jaunoms mamytėms su vaikais arba klausytis koncerto – tai galės daryti Butrimonių gyventojai, kai teritorija bus pritaikyta poilsiui ir apželdinta.

Gegužės mėnesį pasirašyta sutartis dėl teritorijos tvarkymo. Darbų metu tvarkoma apie 60 arų teritorija, kurioje bus įrengti pasivaikščiojimo takai, poilsio zonos su suoliukais, vaikų žaidimų aikštelė, lauko treniruokliai. Tačiau teritorijoje taip pat atsiras vieta kilnojamai scenai ir žiūrovų suoliukams arba kėdėms. Čia vietos bendruomenė ir aplinkinių gyvenviečių gyventojai galės rengti renginius ir organizuoti kokybišką laisvalaikį, užtikrinti užimtumą.

„Ši erdvė taps daugiafunkcė, nes čia gyventojai ne tik galės ateiti pasivaikščioti, pabūti, pailsėti, bet ir sportuoti. Poilsio zona bus skirta skirtingo amžiaus ir pomėgių žmonėms: ir mažiems, kurie galės žaisti žaidimų aikštelėje, ir suaugusiems, kurie ateis čia pasilsėti arba pasivaikščioti, leisti laiką prie treniruoklių“, - pasakoja statybos ir architektūros skyriaus specialistas Zbignev Valickij.

Butrimonių seniūnijos seniūnės Vandos Belskos teigimu, anksčiau tvarkomoje teritorijoje buvo senosios mokyklos stadionas.

„Vyresni seniūnijos gyventojai prisimena, kaip jiems tekę žaisti futbolą arba tinklinį senajame stadione. Čia buvo 100 ir 500 m bėgimo takeliai. Tada mokėmės pastate, esančiame priešais bažnyčią, dabar jame veikia parduotuvė, o per pertraukas ir kūno kultūros pamokas bėgome į kitą gatvės pusę sportuoti. Bėgimas, judėjimas buvo neatsiejama mokyklos gyvenimo dalis, o mūsų mokykla užimdavo aukštas vietas įvairiose varžybose. Dabar buvęs stadionas kitu pavidalu sugrįžta vietos bendruomenei. Turime daug planų, jau esame numatę, kad čia pasodinsime eglutę, kurią puošime per Kalėdas“, - sako Butrimonių seniūnijos seniūnė Vanda Belska.

Nuo gegužės įgyvendinamas Šalčininkų rajono savivaldybės projektas įgauna pagreitį: klojamos trinkelės, įrengiama scenos zoną, vyksta derinimo darbai su AB „ESO“ dėl apšvietimo įrengimo. Tikimasi, kad spalio mėnesį darbai bus baigti ir tikslas – sukurti vietos gyventojams patrauklią laisvalaikio infrastruktūrą – bus pasiektas.