REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 3 d. 15:58

Būsto paskolų davėjus ateityje bus galima keisti kaip ryšio operatorius

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Sniegė BalčiūnaitėŠaltinis: BNS


303364

Finansų viceministrė sako, tada bankus – būsto paskolų teikėjus – ateityje bus galima keisti taip pat, kaip dabar mobiliojo ryšio operatorių.

Vaida Česnulevičiūtė-Markevičienė žada, kad būsto paskolų refinansavimą liberalizuosiančios įstatymo pataisos Seimą turėtų pasiekti rudenį.

„Ketiname parengti su Lietuvos banku kartu įstatymo projektą ir atnešti į rudens sesiją (Seimo – BNS) tą palengvinimą, kad pakeisti paskolos teikėją būtų paprasta, kaip pakeisti mobiliojo ryšio operatorių“, – diskusijoje apie finansinių technologijų sektorių Seime pirmadienį teigė viceministrė.

„Būsto paskola yra ta paskola, kurią žmonės pasiima ilgiausiam laikotarpiui ir dažniausiai lieka su vienu finansuotoju. Tai reiškia, kad nauji žaidėjai konkuruoja tik dėl naujų paskolų, o perėjimas yra sunkus ir brangus“, – pridūrė V. Česnulevičiūtė-Markevičienė.

LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus anksčiau yra sakęs, kad įgyvendinus siūlymus, paskolas paprasčiau galėtų refinansuoti maždaug 160 tūkst. namų ūkių, jie sutaupytų iki 0,5 mlrd. eurų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA