REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 19 d. 11:35

Bus teisiamas guminukus su psichotropinėmis medžiagomis iš Olandijos atsivežęs Skuodo gyventojas

Skuodas

Freepik.com nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


305519

Skuodo gyventojas bus teisiamas dėl iš Nyderlandų parsigabentų narkotinių medžiagų – policija pas jį rado guminukų su psichotropinėmis medžiagomis, o duonos pakuotėje buvo slepiama kanapių derva.

30-mečio vyro bylą Klaipėdos apygardos prokuratūra su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti teismui, vyrui pareikšti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos bei dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Kaip pranešė prokuratūra, skuodiškis į teisėsaugos akiratį pakliuvo pernai spalį, kai vairuodamas automobilį jis sutriko pamatęs policijos pareigūnus.

Pastariesiems nusprendus patikrinti vairuotoją bei jo automobilį, įtarimai pasitvirtino. Vyro transporto priemonėje buvo rastas maišelis su želatininiais guminukais, kurių sudėtyje, kaip įtariama, buvo psichotropinės medžiagos – tetrahidrokanabinolio.

Sulaikytasis tvirtino, kad nelegalius saldumynus įsigijo ir parsigabeno iš Nyderlandų. Tęsiant automobilio apžiūrą, jame taip pat buvo rastas duonos pakuotėje paslėptas nedidelis kiekis narkotinės medžiagos – kanapių dervos. Turimais duomenimis, daugiau šios medžiagos atsargų vyras laikė savo gyvenamojoje vietoje. Ten pareigūnai aptiko ir paėmė apie 120 gramų kanapių dervos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA