PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 1 d. 21:10

Bus projektuojama Totoriškių ežero vakarinė pakrantė

Trakai

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybės inf.


303169

Trakų rajone siekiama užtikrinti turizmo traukos vietovių ir turizmo objektų pasiekiamumą bei pritaikyti visų poreikiams – netrukus bus projektuojama Totoriškių ežero vakarinė pakrantė.

Planuodama įgyvendinti Totoriškių ežero vakarinės užimtumo zonos įrengimo ir pritaikymo turistams projektą, Trakų rajono savivaldybės administracija š. m. gegužės 24 d. pasirašė sutartį su projektuotojais dėl paplūdimio (kitų inžinerinių statinių, specialiosios paskirties pastato, inžinerinių tinklų), esančio Plomėnų g. 39 ir 39A, Trakų mieste, statybos projekto parengimo ir jo vykdymo priežiūros. Totoriškių ežero pakrantėje bus atnaujinta maudyklos zona, įrengti lankytojų poreikiams pritaikyti inžineriniai statiniai, mažosios architektūros objektai, informacinė nuorodų sistema, o pats paplūdimys bus pasiekiamas ne tik automobiliais, kuriuos atvykusieji galės palikti naujoje aikštelėje, bet ir pėsčiomis, einant naujais takais.

Atnaujinus paplūdimį ir jame įrengus Trakų gyventojams bei svečiams patogią, patrauklią infrastruktūrą, lankymui ir kokybiškam poilsiui bus pritaikyta dar viena miesto viešoji erdvė.