PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 24 d. 15:13

Britų žvalgyba įvertino Ukrainos smūgio amunicijos sandėliui Voronežo srityje padarinius

Pasaulis

Karas Ukrainoje / Facebook

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


311103

Smūgis amunicijos sandėliui Voronežo srityje rodo, kad Rusija neįstengia apsaugoti savo logistikos netoli fronto.

Tai trečiadienį socialiniame tinkle X pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, kuria remiasi „Ukrinform“.

Britų žvalgybos duomenimis, Ukrainos bepiločiams orlaiviams liepos 7 d. smogus amunicijos sandėliui prie Voronežo srities Sergejevkos kaimo, buvo beveik visiškai sunaikinti atvirose vietose laikyti šaudmenys ir įranga, taip pat pastatai. Sandėlio plotas – maždaug 9 kvadratiniai kilometrai.

Pasak Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos, tai didelis nuostolis Rusijos kariuomenei. Sandėlyje tikriausiai buvo laikomi ir „žemė-žemė“ klasės šaudmenys, ir šaulių ginklai. Jų sunaikinimas dar labiau pailgins Rusijos logistikos grandines ir paskatins dar labiau išsklaidyti kariuomenę dėl naujų smūgių grėsmės.

„Šis incidentas dar kartą parodo, kad Rusija neįstengia apsaugoti svarbiausių objektų teritorijoje su tankia ešelonine oro gynybos sistema už maždaug 80 km nuo sienos su Ukraina“, – teigia britų žvalgyba.

Anot analitikų, dėl oro gynybos spragų Rusija patirs naujų nuostolių per gerai suplanuotus Ukrainos gynybos pajėgų smūgius. Tačiau Rusija negali sau leisti tokių nuostolių, turint omenyje jos pasirinktą sekinimo karo strategiją, nes toks požiūris reikalauja labai daug amunicijos.

Kaip pranešė „Ukrinform“, liepos 7-osios naktį dėl dronų atakos kilo gaisras amunicijos sandėlyje Rusijos Voronežo srityje.