PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 30 d. 14:28

Briduose vėl pradėjo veikti medicinos punktas

Šiauliai

Z. Ripinskio nuotr.

Zigmas RipinskisŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


316236

Briduose, Šiaulių kaimiškojoje seniūnijoje, po kelerių metų pertraukos vėl pradėjo veikti VŠĮ ”Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centro“ Bridų medicinos punktas. Šiaulių rajono savivaldybėje buvo nuspręsta suremontuoti Kultūros namų pastatą, kuriame dabar įsikūrė trys įstaigos – Biblioteka, ŠRSKC Bridų filialas ir Medicinos punktas.

Biblioteka ir kultūros darbuotojai į šį atnaujintą pastatą įsikėlė dar praėjusiais metais, o Medicinos punktas duris atvėrė dabar.

Į Medicinos punkto atidarymą susirinko Bridų gyvenvietės gyventojai, Šiaulių rajono savivaldybės vadovai ir tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai, medicinos įstaigų atstovai.

Visus susirinkusius su švente pasveikino VŠĮ „Šiaulių rajono sveikatos centro“ vadovė Zita Jablonskienė. Ji pažymėjo, kad įstaigos ir Šiaulių rajono savivaldybės administracijos tikslas yra vienas – priartinti medicinos paslaugas gyventojams, kad jie per kuo trumpesnį laiką gautų sveikatos priežiūros paslaugas, procedūras. Dabar atsiranda prioritetas, jog būtų teikiamos slaugos, ar paliatyvios pagalbos paslaugos namuose, tad čia dirbanti bendros praktikos specialistė ir gydytojas galės aplankyti ligonius namuose ir teikti įvairias paslaugas, paimti kraują tyrimams, išrašyti vaistus ar nukreipimus pas specialistus konsultacijos ir kt.

Anot Zitos Jablonskienės, Bridų, Sutkūnų, Vinkšnėnų ir kitų kaimų gyventojai galės būti nukreipti į netoliese esantį Gruzdžių medicinos punktą, kur teikiamos kineziterapijauto, odontologo ir kitokios paslaugos. Visos medicinos paslaugos prisirašiusiems Bridų medicinos punkte gyventojams bus teikiamos nemokamai, o kaštus padengs Ligonių kasa.

Briduose savo darbinę gydytojo profesinę veiklą prieš dvidešimt penkis metus pradėjo bendrosios praktikos gydytojas Gintaras Dokšas, kuris dabar vėl sugrįžta čia dirbti.

Su Medicinos punkto atidarymu visus sveikino Šiaulių rajono savivaldybės vicemeras Eimantas Kirkutis, Savivaldybės tarybos nariai – Algis Mačiulis, Vaida Gricienė, Ingrida Karčmarinienė, Rasa Salygienė, Šiaulių kaimiškosios seniūnijos seniūnas Ričardas Šiumberevičius.

Šiaulių rajono savivaldybės meras pasidžiaugė, kad trys įstaigos įsikūrė renovuotame pastate, kurio renovacija atlikta Šiaulių rajono savivaldybės lėšomis, o vidaus remonto darbai medicinos punkte atlikti iš VŠĮ „Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centro“ lėšų.

Bridų ir aplinkinių kaimų gyventojai džiugiai priėmė žinią, jog vėl pradėjo veikti Bridų medicinos punktas.


Foto galerija: