PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 18 d. 08:41

Bojarkos miesto savivaldybei išvežtas humanitarinės pagalbos krovinys

Biržai

Biržų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Biržų rajono savivaldybė


310094

Liepos 17 d. humanitarinės pagalbos krovinys iškeliavo į Ukrainą, kur bus pristatytas ir perduotas Bojarkos miesto savivaldybei.

Bojarkai perduoti du automobiliai – lengvasis automobilis „Pegeot Partner“ ir autobusiukas „VW Transporter“, tai pat vežamas Biržų rajono savivaldybės paruoštas humanitarinės pagalbos krovinys – neįgaliųjų vežimėliai, vyriški batai, mėsos konservai ir kiti daiktai, nupirkti už gyventojų paaukotas lėšas bei Biržų krašto žmonių paaukoti daiktai: rūbai, maisto produktai, medikamentai.

2024 m. vasario 8 d. buvo gautas Ukrainos Bojarkos miesto tarybos kreipimasis dėl pagalbos suteikimo, o kovo mėnesį, Biržų rajono savivaldybės delegacijai lankantis Bojarkoje, gauti ir papildomi prašymai, kokia pagalba šiuo metu reikalinga Bojarkos žmonėms bei fronte kovojantiems Ukrainos kariams.

Atsižvelgiant į gautą bei išsakytus prašymus, Biržų rajono savivaldybės taryba nusprendė Ukrainos Bojarkos miesto tarybai perduoti 2 automobilius bei apmokėti už humanitarinės pagalbos pristatymą iš Savivaldybės biudžeto lėšų. Gyventojai buvo kviečiami aukoti tiek reikalingus daiktus, medikamentus, maisto produktus, tiek prisidėti finansiškai.

„Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidedantiems prie pagalbos už mūsų visų laisvę ir taiką kovojančiai Ukrainai!“ – dėkojama savivaldybės puslapyje.