PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 14 d. 07:55

Blinstrubiškių socialinės globos namuose paiminėta Tarptautinė slaugytojų diena

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


301072

Gegužės 13 d., Raseinių rajono Blinstrubiškių socialinės globos namų administracija surengė jaukią šventę savo darbuotojams Tarptautinės slaugytojų dienos proga. Jos metu buvo įteiktos Raseinių rajono savivaldybės mero Arvydo Nekrošiaus ir minėtos įstaigos įsteigtos padėkos šiuose namuose dirbantiems slaugytojams. Taip pat buvo renkami ir apdovanojami Metų slaugytojas bei Metų slaugytojo padėjėjas.

Mero padėkas įteikė, šventėje dalyvavęs, Raseinių rajono savivaldybės vicemeras Mingaudas Tamaliūnas, kuruojantis sveikatos ir socialinės apsaugos sritis: „Mieli kolegos, aš labai maloniai nustebau, kai prieš kelias minutes sužinojau, jog daugiau nei pusė jūsų įstaigos kolektyvo darbuotojų yra susiję su medicina. Todėl labai malonu į jus visus kreiptis kaip į kolegas, nes ir mano paties visa darbinė veikla iki šiol buvo siejama su šia sritimi. Tikrai suprantu ir esu dėkingas už jūsų atsakingą, nuoširdų ir pasiaukojantį darbą bei noriu palinkėti, kad ši gegužės 12-oji – Tarptautinė slaugytojų diena – taptų įsimintina ir jums, ir slaugytojų padėjėjams. Jūs esate tie žmonės, kurie tiesiogiai padedate savo gyventojams ir pacientams. Tegul kiekvieną dieną pacientų šypsenos džiugina jūsų širdis!“

Padėkos buvo įteiktos:

  • Raseinių r. Blinstrubiškių socialinės globos namų slaugytojui Valerui Tvaronavičiui už ilgametį, atsakingai ir pareigingai atliekamą slaugytojo darbą ir medicinos sričiai atiduotus 50 gyvenimo metų;
  • Raseinių r. Blinstrubiškių socialinės globos namų slaugytojo padėjėjai Sandrai Jurkienei už pareigingumą, atsakingumą ir ilgametį darbą globos namuose;
  • Raseinių r. Blinstrubiškių socialinės globos namų individualios priežiūros darbuotojai Ernestai Arbačiauskaitei už pareigingumą, atsakingumą ir nuolatinį tobulėjimą darbinėje veikloje.

Taip pat įstaigos padėkomis buvo apdovanota masažuotoja Gražina Skimutienė, individualios priežiūros darbuotoja Raimonda Maciulevičienė ir slaugytojo padėjėja Edita Dukauskienė. Įstaigos darbuotojai inicijavo Metų slaugytojo ir Metų slaugytojo padėjėjo rinkimus. Suskaičiavus balsus Metų slaugytojos apdovanojimas, po atostogų bus įteiktas Ramutei Balčaitienei, o Metų slaugytojo padėjėja buvo išrinkta Sandra Jurkienė.

Tarptautinė slaugytojų diena švenčiama Tarptautinės raudonojo kryžiaus organizacijos sprendimu, šiuolaikinės slaugytojo profesijos pradininkės, anglų medicinos sesers Florencijos Naitingeil (1820 05 12 – 1910 08 13) garbei, jos gimimo dieną.

Krymo karo metu F. Naitingeil Turkijoje organizavo sužeistųjų gydymą ir priežiūrą, o vėliau Anglijoje įkūrė pirmuosius slaugos namus ir mokyklą. F. Naitingeil nuomone, gydytojai rūpinasi, kaip išgydyti ligą, o slaugytojas – kaip pacientui atgauti sveikatą. Ji teigė, kad slaugytojas turi gerai išmanyti medicinos dalykus.

Slaugymas yra viena seniausių veiklų pasaulyje, bet slauga kaip mokslas yra vienas jauniausių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Profesionalių slaugytojų poreikis darbo rinkoje vis didėja. Slaugytojų darbas labai svarbus ir kupinas iššūkių. Jie yra labai arti paciento ir kartais žino daugiau nei gydytojas.