Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt
Baroko arba renesanso epochos didikų namuose maistą ruošdavo profesionalūs virėjai, o dabar pusryčius, pietus ir vakarienę neretai gaminame patys. Tačiau jeigu pasiilgote nekasdieniškų ir gurmaniškų skonių, užsukite į Šiaulių centre įsikūrusį gastrobarą „Black Bar“.
„Black Bar“ karštųjų patiekalų meniu dominuoja jautiena, kurią taip mėgo karalius Jogaila ir jo svita. Vadovaudamiesi taisykle „ką valgai, tas ir esi“, jie tikėjosi tapsiantys tokie pat stiprūs kaip jaučiai. Iš esmės neklydo, mat jautiena yra labai vertinga mėsa.
Tiesa, „Black Bar“ virtuvėje patiekalai ruošiami ne tik su įprasta, bet ir su brandinta jautiena, kuri yra gerokai minkštesnė ir skoningesnė. Ši mėsa į barą atkeliauja iš Argentinos, kurioje jaučiai ganosi aukštikalnėse, minta specifiniais žalumynais. Vežama ji du kartus per savaitę – būtinai šviežia ir nešaldyta.
Aukšti kriterijai taikomi ir kitiems „Black Bar“ siūlomų patiekalų (salotų, sriubų, užkandžių, desertų) ingredientams. Gaminant šiuos patiekalus, nenaudojami jokie cheminiai priedai, skonio stiprikliai, pirktiniai padažai.
Senovėje didikai maistą užgerdavo alumi, o „Black Bar“ paragausite ne tik lietuviško, bet ir užsienietiško alaus – tokio, kokio nėra ant mūsų parduotuvių lentynų. Nenusivils ir vyno gurmanai bei stipriųjų gėrimų vertintojai.
Beje, „Black Bar“ taip pat vyksta išskirtinės degustacijos.
„Black Bar“
Vasario 16-osios g. 48, Šiauliai.
Tel. rezervacijoms, užsakymams, renginiams 8 642 44 445.
Feisbuke „Black Bar“.
Reklama
black-bar-logo.jpg