PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 10 d. 08:13

Birštone lankėsi Europos regionų komiteto nariai

Birštonas

Etaplius.LTŠaltinis: Birštono savivaldybė


308633

Liepos 7 d. Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės kvietimu Birštono kurorte lankėsi Europos regionų komiteto Pilietybės, valdymo, institucinių ir išorės reikalų (trump. CIVEX) komisijos nariai.

CIVEX komisijos nariai liepos 7–9 dienomis dalyvauja išvažiuojamajame komisijos posėdyje ir konferencijoje, skirtoje aptarti migrantų ir pabėgėlių integracijos galimybes miestams ir regionams, Vilniuje. Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė nuo 2019 m. yra Europos regionų komiteto narė, todėl kolegas pakvietė atvykti į Birštoną, susipažinti su kurortu. Vizito metu jiems buvo pristatyti Birštone įgyvendinti ir planuojami projektai, sveikatinimo, poilsio bei kitos įstaigos.

„Visada džiaugiuosi galimybe pristatyti svečiams mūsų mylimą Birštoną. Europos regionų komiteto nariai atvyko iš įvairių Europos Sąjungos šalių, tokių kaip Suomija, Švedija, Liuksemburgas, Kipras, Čekija ir kitų. Svarbu svečiams iš užsienio šalių pristatyti mūsų krašto išskirtinumą, parodyti, kad esame svetinga, taiki tauta, puoselėjanti savo kultūrą, tradicijas, tautinį paveldą. Norėjau parodyti, kokią patogią, kokybišką, modernią infrastruktūrą, viešąsias erdves, sveikatinimo, poilsio ir kitas įstaigas turime. Tikiuosi, kad jie atvyks čia dar ne kartą ir savo miestuose, regionuose skleis žinią apie Lietuvą bei Birštoną, o tai paskatins dar daugiau svečių atvykti į mūsų kurortą,“ – sako Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė.

CIVEX komisija yra atsakinga už Regionų komiteto darbo, susijusio su konstituciniais ir instituciniais klausimais, įskaitant Europos ateitį, vietos demokratiją ir decentralizaciją, aktyvų subsidiarumą ir geresnę teisėkūrą, koordinavimą; laisvės, saugumo ir teisingumo erdvę, įskaitant tokius klausimus kaip migracija ir integracija, pagrindinės teisės ir laisvės bei aktyvus pilietiškumas; taip pat už ES išorės aspektą, daugiausia dėmesio skiriant plėtrai ir kaimyninėms šalims bei vystomajam bendradarbiavimui vietos ir regionų požiūriu. Komisija svarsto ir nagrinėja savo srities Europos Komisijos parengtus teisės aktus ir rengia nuomones, kurios yra vėliau priimamos Europos regionų komiteto plenarinėse sesijose.