PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Spalio 16 d. 11:01

Beveik 70 moksleivių matavosi profesiją Savivaldybės įstaigose

Akmenė

Rūta BrazlauskaitėŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


324163

Tradiciškai, minint Vietos savivaldos dieną, Akmenės rajono savivaldybės administracija rajono jaunimui organizavo Asistento dieną. Šiemet Asistentais ir asistentėmis pasiryžo tapti net 67 rajono mokiniai ir mokinės iš 4 Akmenės rajono švietimo įstaigų.

Mokinius priėmė ir su darbo subtilybėmis supažindino Akmenės rajono savivaldybės vadovai: vicemeras Tomas Martinaitis ir direktorė Aromeda Laucienė (deja, meras Vitalijus Mitrofanovas ir vicemerė Inga Vismantienė buvo išvykę). Taip pat mokiniai tapo ir skyrių vedėjų/specialistų asistentais. Šiais metais mokiniai rinkosi darbuotis šiuose Savivaldybės administracijos skyriuose: Buhalterinė apskaitos, Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos, Vietinio ūkio ir turto valdymo, Bendrajame, Statybos, Socialinės paramos skyriuje ir Naujosios Akmenės kaimiškojoje seniūnijoje.

Šiemet ypatingo susidomėjimo sulaukė net trys skyriai, į kuriuos užsiregistravo net po 5 mokinius. Vienas tokių skyrių – socialinės paramos, kuriame asistentavo 5 moksleivės. Asistentės susipažino su asmens su negalia reikalų koordinatoriaus, atvejo vadybininko (darbui su psichikos ir (ar) intelekto negalią turinčiais asmenimis) bei socialinio darbo konsultanto funkcijomis ir pareigybių subtilybėmis, su Savivaldybės Piniginės paramos bei Paslaugų poskyrių darbo skirtumais, vykdomų projektų tikslais ir numatomais rezultatais. Moksleivės kartu su Savivaldybės specialistėmis lankėsi socialines paslaugas teikiančiuose centruose: socialinėse dirbtuvėse ir užimtumo dienos centre. Kiti du didžiausio susidomėjimo sulaukę skyriai – Vietinio ūkio ir turto valdymo bei Statybos. Šiuose skyriuose asistentavę moksleiviai aplankė įvairias įstaigas, kaip, pavyzdžiui, UAB „Naujosios Akmenės komunalininkas“ bei iš arti pamatė ne vieną statybų objektą.

Taip pat įsitraukti į Asistento dieną mielai sutiko ir daugelis Savivaldybės įstaigų. Šiemet mokiniai pasirinko asistentauti šiose: VšĮ Naujosios Akmenės ligoninė-sveikatos centras, Greitosios medicinos tarnybos Akmenės teritorinis skyrius, Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokykla, Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Akmenės krašto muziejus, Akmenės rajono policijos komisariatas. O UAB Gren Akmenė Žalgirio katilinė Naujojoje Akmenėje priėmė net 21 moksleivį su juos atlydėjusia Ramučių gimnazijos mokytoja Indra Tijūnaitiene.

Darbo vietose mokiniai praleido apie 3 valandas, per kurias tikrai susipažino su pasirinktos darbo vietos subtilybėmis, pabendravo su darbuotojais, išsiaiškino rūpimus klausimus. Po darbų Asistento dienos dalyviai vėl rinkosi Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos salėje, kur po kavos/arbatos pertraukos jų laukė Jaunimo reikalų agentūros Nacionalinės jaunimo politikos skyriaus vyriausiosios specialistės Simonos Statauskaitės pranešimas „Jaunimo dalyvavimas: kas, kaip, kodėl?“, kurio metu buvo ir darbo grupėse, ir įvairių pasidalinimų. Džiugu, kad Akmenės rajono jaunimas pasižymėjo kaip aktyvus ir žinantis savo galimybes dalyvavimui rajone! Moksleiviai išskyrė, kad dalyvauti gali nuo neformalaus ugdymo užsiėmimų iki mokinių savivaldų veiklos ir prisijungimo prie atvirųjų jaunimo centrų ar bendrų rajono renginių jaunimui, kaip neseniai nuvilnijęs Akmenės rajono jaunimo forumas, vykęs Balsiuose.

Refleksijos metu paaiškėjo, kad mokiniams Asistento diena labai patiko, džiaugėsi dalyvavę šiame renginyje ir tikrai rekomenduotų savo draugams dalyvauti Asistento dienoje kitąmet!

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie Asistento dienos organizavimo ir įgyvendinimo!


Foto galerija: