PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 8 d. 08:22

Bergštrasės alėja Biruliškėse: tvarios partnerystės simbolis

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


308239

Biruliškėse, Karmėlavos seniūnijoje, „SBA Urban“ prekybos ir verslo mieste „Urban HUB“ alėja tarp dviejų gatvių pavadinta Bergštrasės vardu. Toks pavadinimas pasirinktas ne šiaip sau: tai – 10-ies metų gražaus Kauno rajono bendradarbiavimo su Bergštrasės (Vokietija) apskritimi simbolis.

Pavadinimo lentelę su alėjos pavadinimu per iškilmingą ceremoniją atidengė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Bergštrasės apskrities meras Christianas Engelhardtas, „SBA Urban“ vadovas Andrius Mikalauskas ir „Urban HUB“ NT plėtros vadovė Rasa Pečiulaitė.

Idėja pavadinti alėją Bergštrasės vardu kilo būtent Kauno rajono merui. „Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad būtent čia, naujame „Urban HUB“ prekybos ir verslo mieste, atidarome Bergštrasės alėją, kaip pagarbos ženklą mūsų ilgamečiams partneriams. Tegul ji simbolizuoja drąsias idėjas, kūrybingus žmones ir mūsų draugystę.“– sakė V. Makūnas.

„Tai, kad mūsų bendradarbiavimas įprasminamas naujos alėjos atidarymu, parodo, kokia tvirta yra mūsų draugystė“– pasidžiaugė Bergštrasės apskrities meras Ch. Engelhardtas. Savo kalboje meras pasidžiaugė, kad kiekvieną kartą atvykusį į Kauno rajoną jį maloniai nustebina spartus Kauno rajono vystymasis ir augimas.

Pabaigus pirmąjį „Urban HUB“ plėtros etapą ir projekto vidinėms alėjoms pildantis įvairiais verslais, šią iniciatyvą palaikė ir projekto komanda. „Prekybos ir verslo miestą „Urban HUB“ kuriame kartu su bendruomene ir, žinoma, jai pačiai. Kauno rajonas auga ir plečiasi, o tarptautinė partnerystė suteikia galimybių tiek čia kuriantiems verslams, tiek ir gyventojams. Vidinė alėja tarp Atradimų ir Lyderystės gatvių nuo šiol bus žinoma Bergštrasės vardu. Tikime, kad į „Urban HUB“ erdves atvykstantys lankytojai iš Lietuvos ir užsienio atpažins ir pasidžiaugs, kad kartu su rajonu kuriame tarptautiškai draugišką ir atvirą projektą“, – sakė „Urban HUB“ NT plėtros vadovė Rasa Pečiulaitė

Kauno rajono savivaldybė yra pasirašiusi penkias tarptautinio bendradarbiavimo sutartis. Viena iš ilgiausiai trunkančių partnerysčių vystoma su Bergštrasės apskritimi Vokietijoje. Ketinimų protokolas pasirašytas 2009 m., bendradarbiavimo sutartis Vokietijoje – 2013, o Kauno rajone – 2014 m. Per dešimt bendradarbiavimo metų buvo įgyvendinta daugybė prasmingų projektų: dalijimasis patirtimi, specialistų delegacijų mainai, dalyvavimas sporto ir kultūros renginiuose.

2023 m. spalio 7 dieną Hepenheime (Vokietija) buvo pratęsta Bergštrasės apskrities ir Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutartis. Šių metų liepos 6 dieną, minint bendradarbiavimo 10-ties metų sukaktį, ši sutartis bus pasirašyta ir Raudondvario pilyje. Ji patvirtina abiejų pusių pasiryžimą toliau gilinti ir plėsti partnerystę visose bendrų interesų srityse bei skatinti tvarius piliečių ryšius, ypač tarp jaunosios kartos atstovų.

SBA „Urban HUB“, kuriame nuo šiol galime rasti Bergštrasės alėją, – yra vienas didžiausių komercinių erdvių projektas Lietuvoje. Planuojama, kad per tris etapus rinkai čia bus pasiūlyta per 70 000 kv. m. verslo patalpų, kuriose lengvai derinama prekybos, sandėliavimo, gamybos ir biurų veikla. Investicijos į projektą sieks per 100 mln. eurų. Čia darbo vietas ir patogią apsipirkimo patirtį lankytojams kurs daugiau nei 100 verslų. Pirmojo etapo, 22 000 kv. m. statybos darbai jau baigti, čia pradeda kurtis verslai, o lygiagrečiai pradėtos ir antrojo, 28 000 kv. m. statybos, kurias planuojama baigti 2025 m. pradžioje.