PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Spalio 7 d. 14:47

Bendruomenė ,,Line step“ neabejinga Zarasų krašto ilgalaikių ir stiprių kartų bendravimo įgūdžių stiprinimui

Zarasai

Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


322486

Bendruomenė „Line step“ sėkmingai įgyvendino Zarasų rajono savivaldybės administracijos iš dalies finansuojamą projektą „Stiprių ir ilgalaikių kartų bendravimo įgūdžių stiprinimas organizuojant meninį ir kultūrinį užimtumą Zarasų rajone“.

Pirmosios, dar vasaros viduryje, vykusios veiklos vyko su Zarasų rajono pačiais mažiausiais gyventojais kurie moka įsilieti į bet kokią veiklą visa širdimi, moka dalinti šypsenas, moka klausti ir besąlygiškai džiaugtis, moka smagiai praleisti laiką ir būti nepakartojamais. Šokių kolektyvas „Line step“ džiugino šiuos žavingus dalyvius šokių pamokėlėmis, o jie atgal dovanojo aktyvumą, natūralų džiaugsmą ir kvietimą atvykti dar! Nors jau ne pirmi metai bendradarbiaujama su Zarasų Lakštingalos mokykla (ir darželio skyriumi Magučiuose) - kaskart mūsų bendruomenė pasitinkama be galo šiltai ir entuziastingai! Juk ne kas dieną išvysi, kad ne tik vaikai, bet ir auklėtojos, auklytės bei personalas įsijungia į judesio veiklas ir puikiai leidžia laiką! VšĮ „Vaiko laikas“ vaikučiams tai buvo pirmoji nauja patirtis, tačiau atsisveikinome su šypsenomis veiduose.

Kitu projekto etapu šokių kolektyvo „Line step“ nariai organizavo šokių dirbtuves Zarasų krašto senjorams, jaunuoliams, negalią turintiems asmenims kartu su Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga, Zarasų specialiosios olimpiados klubu bei bendrija „Zarasų viltis“. Nėra nieko prasmingesnio nei būti, matyti ir turėti galimybę dalintis su žmonėmis, kuriems gyvenimas nebuvo toks dosnus.. Šie žmonės moka saujomis semtis kiekvieną suteiktą progą bei akimirką – nes jie to nori visa širdimi. Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga priėmė „Line step“ kolektyvą itin šiltai, nustebino savo nuoširdumu, organizuotumu, paprastumu ir noru pažinti šokį ir judėti! Zarasų socialinės globos namuose kartu su partneriais lankėmės jau ne pirmą kartą. Širdis dainuoja, kai dar tik įvažiavus į kiemą – tave jau pasitinka didelis būrys pažįstamų veidų, kurie užduoda klausimus, diskutuoja, siunčia labų dienų, dalinasi gyvenimo kasdienybe ir sako ,,ačiū“, kad ir vėl atvykome dalintis šokio subtilybėmis. Šių šokių dirbtuvių metu pavyko sujungti ir sukurti glaudų ryšį tarp esamų partnerių.

Dar viena aktuali Zarasų bendruomenei veikla vyko Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos patalpose – susibūrimas su Lietuvos bibliotekininkų draugijos Zarasų skyriumi, Fotoklubu „Ežerų žemė“ bei pakviestu papildomu partneriu – Zarasų krašto muziejumi, su kuriais vienareišmiškai buvo atrasti sąlyčio taškai. Bendruomenės „Line step“ pirmininkė J. Mikutavičienė pristatė bendruomenės veiklą bei kokių bendrų tikslų norėtų siekti Zarasų rajone vykdant kultūrines užimtumo veiklas. Fotoklubo „Ežerų žemė“ pirmininkas A. Navickas atskleidė kaip ir kodėl atsirado fotoklubas, pakvietė į vyksiantį klubo parodos atidarymą bibliotekos galerijoje. Bibliotekininkų draugijos pirmininkė S. Bikulčiūtė susitikimo metu pasidalino skyriaus projektine veikla ir ateities tikslais. Zarasų krašto muziejaus atstovas D. Bučenka buvo šio susibūrimo vyšnia ant torto – išgirsti tikrų muzikos istorijų, susijusių su Zarasų kraštu skambant patefono melodijoms – yra kažkas ypatingo, kas pakylėja ir pripildo šiltų emocijų dar ne vienai dienai! Susibūrimas buvo iš tiesų jaukus ir įdomus – visos bendruomenės, organizacijos dalijosi savo vykdoma veikla, ieškojo bendrų sąlyčio taškų ir bendradarbiavimo galimybių, susitikimui sušildyti ,,Line step“ šokėjos ne tik pradžiugino dalyvius šokio kompozicija, bet ir nepamiršo įtraukti į bendrą šokio-judesio ratą.

Paskutinioji projekto veikla – „Kultūros popietė prie kavos“ – tikrai reta, bet neįkainojama galimybė susiburti bendraminčiam ir diskutuoti – ne tik apie orus ar praleistas atostogas, bet ir - apie ateities planus, siekius ir svajones. Susitikimo su projekto tiesioginiais ir asociuotaisiais partneriais metu bendruomenės „Line step“ pirmininkė J. Mikutavičienė pristatė viso įgyvendinamo projekto veiklas, buvo diskutuojama apie visus projekto metu atrastus sąlyčio taškus tarp įvairių organizacijų, ieškoma glaudesnio ryšio tarp bendruomenių kartų ir verslo atstovų, svarstomas skirtingų profesijų, amžiaus asmenų užimtumo skatinimas. Ne veltui susitikimas pavadintas „kultūros popiete“. Kultūra, menas, šokis, kūryba - visus mus vienijantis akcentas ir tiltas į glaudaus bendradarbiavimo galimybes bei kultūrinio turizmo potencialo paieškas savo krašte. Šio gražaus susibūrimo dėka atsirado galimybė sudėlioti ateities planą tarp daugelio partnerių – organizacijų, bendruomenių, verslo atstovų – bendroms kultūrinėms, meninėms ir socialinėms veikloms Zarasų krašte.