PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 9 d. 12:15

Belgijoje vyksta ne tik Europos Parlamento, bet ir nacionalinio parlamento rinkimai

Pasaulis

Belgijos vėliava / Unsplash

ELTAŠaltinis: ALFA.LT


304056

Sekmadienį Belgijoje kartu su rinkimais į Europos Parlamentą vyksta nacionalinio parlamento deputatų rinkimai, praneša DW.

Sekmadienį Belgijoje kartu su rinkimais į Europos Parlamentą vyksta nacionalinio parlamento deputatų rinkimai, praneša DW.

Rinkimų apylinkės atvėrė duris 8 val. vietos laiku ir dirbs iki 16 val. Pirmųjų prognozių tikimasi iškart po jų uždarymo. Skirtingai nei Vokietijoje, Belgijoje rinkėjai privalo balsuoti.

Be nacionalinio parlamento, belgai taip pat renka regionines įstatymų leidžiamąsias institucijas. Federaliniu lygiu premjero Alexanderio De Croo vadovaujama valdančioji koalicija gali prarasti daugumą. Koaliciją sudaro socialdemokratai, žalieji, liberalai ir krikščionys demokratai.

Prognozės rodo, kad dešinioji partija „Vlaams Belang“, pasisakanti už Flandrijos nepriklausomybę, imigracijos ribojimą ir „tradicinių flamandų vertybių“ išsaugojimą, gali sustiprinti savo pozicijas.

Ekspertų nuomone, po rinkimų vyks alinančios derybų dėl naujos vyriausybės sudarymo. Po 2019 metų rinkimų valdančioji koalicija buvo suformuota tik po beveik 500 dienų.