PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 20 d. 11:27

Bangladeše vykstant protestuotojų ir policijos susirėmimams, dislokuoti kariai

Pasaulis

Protestai Bangladeše. Youtube.com stop kadras

BNSŠaltinis: BNS


310509

Bangladeše šeštadienį, po dar vienos protestuojančių studentų ir policijos pareigūnų susirėmimų dienos, privertusios ministrę pirmininkę Sheikh Hasiną atšaukti diplomatinę kelionę į užsienį, budėjo kariai.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimais, gautais remiantis policijos ir medikų pranešimais, šią savaitę smurto protrūkis nusinešė mažiausiai 115 žmonių gyvybių, ir yra didžiulis iššūkis autokratinei Sh. Hasinos vyriausybei, kuri valdžioje jau 15 metų.

Vidurnaktį įsigaliojo vyriausybės paskelbta komendanto valanda, o premjerės biuras paprašė kariuomenės dislokuoti karius po to, kai policijai vėl nepavyko numalšinti visuotinio chaoso.

„Kariuomenė buvo dislokuota visoje šalyje, kad kontroliuotų teisėtvarkos situaciją“, – AFP sakė ginkluotųjų pajėgų atstovas Shahdatas Hossainas.

Komendanto valanda galios mažiausiai iki sekmadienio 10 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku, pranešė privatus transliuotojas „Channel 24“.

Sostinėje Dakoje penktadienį su policija grūmėsi šimtai tūkstančių žmonių, AFP sakė policijos atstovas Farukas Hossainas.

„Mažiausiai 150 policijos pareigūnų buvo paguldyti į ligoninę. Dar 150 buvo suteikta pirmoji pagalba, – teigė jis ir pridūrė, kad du pareigūnai mirė nuo sumušimų. – Protestuotojai padegė daug policijos būdelių [...]. Buvo padegta ir nuniokota daug vyriausybinių biurų.“

Išaušus rytui Dakos gatvės buvo beveik ištuštėjusios, o 20 milijonų gyventojų turinčiame didmiestyje patruliavo kariai ir šarvuočiai.