PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 5 d. 11:03

Baltarusijoje naikintuvais buvo numušti du rusiški dronai „Shahed“

Pasaulis

Naikintuvas F-16 / Alfa.lt

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


317117

Baltarusijoje naktį į rugsėjo 5-ąją kariuomenei teko numušinėti Rusijos dronus „Shahed“, kuriuos agresorė paleido į Ukrainą, tačiau jie nuskrido į Baltarusiją, ketvirtadienį pranešė „Unian“.

Stebėsenos kanalas „Belaruski gajun“ „Telegrame“ rašo, kad du savižudžiai dronai įskrido į Baltarusijos Gomelio sritį iš Ukrainos Černihivo srities. Tai įvyko apie 1.08 val.

Jau apie 1.30 val. iš Baranovičių aerodromo į dangų buvo pakeltas naikintuvas, o per 10 minučių Gomelio rajono gyventojai išgirdo du sprogimus. Kaip pažymima, greičiausiai tai buvo antidroninė operacija.

Antrą valandą nakties „Belaruski Gayun“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vienas iš numuštų dronų dega ir krenta. Tuo pat metu tapo žinoma, kad antrasis naikintuvas iš Baranovičių pajudėjo į pietryčius.

Ryte Baltarusijos gynybos ministerija patvirtino, kad dronai buvo numušti.

Rusijos dronų atakos Baltarusijoje

Kaip anksčiau pranešė „Unian“, tai jau ne pirmas kartas, kai Rusijos dronai pasiklysta ir įskrenda į Baltarusiją.

Liepos 16 dieną, per Rusijos ataką prieš Ukrainą, į Baltarusiją įskrido jau ketvirtas „Shahed“ tipo dronas. Vėliau paaiškėjo, kad Baltarusijoje pasiklydęs dronas sprogo netoli Bobruisko.

Pirmą kartą rusiškas dronas „Shahed“ buvo numuštas rugpjūčio 29 dieną.

Naktį į liepos 31-ąją įvyko vienas masiškiausių „Shahed“ priartėjimų prie Baltarusijos oro erdvės per visą stebėjimo laikotarpį. Turima informacijos apie mažiausiai penkis dronus.

Rugsėjo 4-osios naktį, Rusijos atakos prieš Ukrainą metu, į Baltarusiją įskrido mažiausiai keturi dronai „Shahed“, vienas iš jų dingo šiaurės kryptimi.