PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 16 d. 21:00

Balsupių bendruomenės namų sienos pasipuošė ypatingu meno kūriniu

Marijampolė

Gintarės Sabaliauskienės nuotr.

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


318799

Balsupių kaimo bendruomenės namų pastatas tapo ryškesnis ir gražesnis - ant jo sienos nugulė projekto "Kapsuko kelionė" piešinys, skirtas paminėti Marijampolės miesto vardo sugrąžinimo 35-erių metų sukaktį. Kaimo bendruomenės pirmininkė džiaugiasi gyventojų ir svečių susidomėjimu bei atskleidžia, jog idėjų ateičiai, kaip pratęsti šį projektą, tikrai netrūksta.

Gatvės menas pamažu plečiasi ne tik Marijampolės mieste, bet ir už jo ribų. Dar praėjusiais metais Balsupių kaimo bendruomenė pradėjusi projektą „Kapsuko kelionė“ jau džiaugiasi išpildytais darbais.

Projekto tema įprasmina Marijampolės vardo 35-erių metų susigražinimo sukaktį, o ant sienos gimęs piešinys atspindi visą vardo grįžimo simboliką, susijusią ir su svarbiais Balsupių kaimo akcentais.

„Yra du automobiliai, reiškiantys kelionę. Būtent projekto pavadinimas yra „Kapsuko kelionė“. Automobilių numeriai simbolizuoja datas. Šiais metais Marijampolė švenčia 35 metų vardo sugražinimą, kurį vaizduoja antras automobolis. Ir žinoma vietovardžiai – Kapsukas ir Marijampolė. O kadangi tos simbolikos turi jungtis su pačia Marijampole ir mūsų Balsupių kaimu – yra ir mūsų kaimo monumentų - kas būtų koplystulpis mūsų knygnešiui Vincui Vielskui bei Balsupių pradžios mokykla, kuri yra istorijos paveldo paminklas“, – apie piešinius pasakoja Balsupių kaimo bendruomenės pirmininkė Irma Villari.

I. Villari tikisi, kad toks projektas prisidės prie Balsupių kaimo vardo garsinimo, patrauklumo didinimo ir taps turistų mėgiamu objektu:

„Aš tikiu ir girdžiu tam tikrais kanalais, kad tikriausiai būsime jau lankomas objektas, nes piešinys palieka įspūdį daug kam – man rašo žmonės, pagiria ir stebisi. Aš didžiuojuosi, kad pati bendruomenė džiaugiasi tuo piešiniu“.

Na, o ties šiuo projektu, gražios idėjos tikrai nesibaigia. Pasak bendruomenės pirmininkės – jeigu savivaldybė tikės jų idėjomis ir leis jas toliau įgyvendinti – Balsupių kaimo gyventojų ir svečių laukia dar nemažai naujo ir gražaus.

„Norime tęsti savo tą gatvės meną ir mūsų ambicijos siekia tiek, kad norime išpiešti visą pastatą pilnai. Aišku ne iš karto, tam reikės dar kelių projektų ir dar kelių metų, bet ambicijos tikrai didelės“, – pasakoja I. Villari.

Už projekto idėją atsakinga kaimo bendruomenės primininkė dėkoja projekto kordinatorei ir menininkei Erlandai Matusevičienei, Tautkaičių kaimo bendruomenei ir visiems kitiems, kurie prisidėjo, kad šis įspūdingas, pilnas spalvų kūrinys atsidurtų ant bendruomenės namo pastato.