PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 26 d. 15:50

Bajoruose atidaryta nauja erdvė vaikams – tikras žaidimų rojus

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


306606

Pastate, kuriame įsikūręs Bajorų kultūros centras, garsieji „Lėlių namai“ bei biblioteka atsirado dar viena erdvė, skirta įvairaus amžiaus vaikams.

Kaip sako šį vietos projektą įgyvendinusios Bajorų kaimo bendruomenės pirmininkė Inga Belovienė, kad atsirastų šis laisvalaikio ir žaidimų rojus mažiesiems, teko gerokai paplušėti ir įveikti daug kliūčių. „Tikiuosi, kad mūsų pastangos bus ne veltui, kad vaikai pamėgs šią vietą, švęs čia savo gimtadienius ir leis laisvalaikį. O veikti čia yra ką ne tik patiems mažiesiems, tačiau ir vyresniems, turime net kompiuterį, vaizdo žaidimų, laipiojimo sienelę, sensorinį kampelį“, – vardina I. Belovienė, kviesdama susirinkusius mažylius nusiauti batukus ir išbandyti visas smagybes.

Ir kol vaikai susižavėjusiomis akimis apžiūrinėjo jiems skirtą spalvingą, pilną žaidimų erdvę, ją ir visus susirinkusiuosius pašventino Rokiškio dekanas, kunigas Eimantas Novikas, išmokęs mažylius garsiai tarti žodį „Amen“ ir palinkėjęs, kad jie čia jaustųsi laimingi ir saugūs.

Sveikindamas Bajorų kaimo bendruomenę, įkūrus ir atidarius erdvę savo mažiausiems nariams, Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas pasidžiaugė šia puikia kaimo iniciatyva ir pabrėžė, kad visi įveikti sunkumai, iššūkiai, kliūtys, kurios pasitaikė įgyvendinant šį projektą, tik sutvirtino bendruomenę, sustiprino tarpusavio ryšius tarp pačių įvairiausių žmonių, tarp jauniausių ir vyriausių jos narių.

Sveikintojų, nešinų įvairiais žaidimais vaikams, atsirado ir daugiau. Pasveikinti atvyko Rokiškio rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Milda Ulevičienė, kuri ir paskatino Bajorų kaimo bendruomenę nebijoti ir imtis šios projekto. Sveikinimai skriejo ir iš Rokiškio mamų klubo, Rokiškio kaimiškosios seniūnijos, verslo atstovų.

I.Belovienė visiems nuoširdžiai dėkojo už pagalbą – ne tik Rokiškio rajono merui R. Godeliauskui, ne tik M. Ulevičienei, kad įkvėpė ryžto imtis šio projekto, bet ir visiems bendruomenės nariams, kurie aukojo savo laisvalaikį ir prisidėjo prie šios erdvės kūrimo kas kuo galėjo.

Pagal vietos projektą „Vaikų laisvalaikio ir pramogų erdvė“, finansuojamą ES ir savivaldybės biudžeto lėšomis, buvo sutvarkyta 119 kv.m. patalpų: apšiltintos sienos, įrengta kondicionavimo sistema, pakeisti vamzdynai, elektros instaliacija, atliktas remontas. Įsigyta įvairios žaidimų įrangos, lavinamųjų priemonių, nupirktas kompiuteris, vaizdo žaidimų komplektas, balda, įrengtas kamuoliukų baseinas, žaidimų namelis, sporto sala, minkštieji tuneliai, terapinės sūpuoklės, sensorinis kampelis, laipiojimo sienelė ir kt. Lankytojai čia ras ir įvairia technika aprūpintą virtuvę, kurioje bus galima ruošti vaišes čia vykstančioms mažųjų šventėms.