PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 30 d. 13:53

Baisogalos kultūros centras pradeda naują sezoną: Dainų šventės prisiminimai ir ateities planai

Radviliškis

A. Žaromskio nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


321228

Baisogalos kultūros centras iškilmingai pradėjo naująjį kūrybinės veiklos sezoną, kviesdamas savo žiūrovus ne tik į naujas programas, bet ir į prasmingą kelionę prisiminimais. Sezono atidarymo renginyje ypatingą dėmesį skyrėme neseniai Vilniuje vykusios Dainų šventės akimirkoms, kuriose mūsų centro kolektyvai dalyvavo su didžiausiu entuziazmu bei energija. Šventėje dalyvavo meno kolektyvai – nuo liaudies šokių grupių iki choro kolektyvų, kurie sužavėjo žiūrovus meistriškai atliktais tradiciniais kūriniais. Per renginį buvo pristatyti svarbiausi momentai iš Dainų šventės, kur mūsų menininkai puikiai atstovavo tiek Baisogalai, tiek platesnei mūsų krašto kultūrai. Dainų šventė – tai ne tik muzika ir šokis, bet ir stiprios kultūrinės vertybės, kurios vienija ir buria tautą.

Renginio pirmoje dalyje žiūrovų sielas virpino šimtmečio dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ dalyviai. Tai liaudies kaimo kapela „Žvangulis“, vadovas Vilimas Malinauskas; jaunimo liaudiškų šokių grupė „Žolynėlis“ ir moterų šokių grupė „Raskila“, vadovė Jūratė Kačiukevičienė bei mišrus choras „Naktikovas“, vadovė Neringa Bernadickienė. Kolektyvų vadovams viso kolektyvo vardu dėkojo kultūros centro direktorė Erika Liukienė, kuri perskaitė ir Baisogalos seniūnijos seniūnės Renatos Masiulienės sveikinimą, padėką ir įteikė saldžią dovaną.

Antroje dalyje renginio vedėjas Modestas Vaitkevičius pakvietė žiūrovus susipažinti ir su kitais Baisogalos kultūros centro kolektyvais, jų vadovais. Pirmieji publikos plojimų susilaukė paauglių ir vaikų šokių grupės „Tripp Trapp“ šokėjai (vad. J.Kačiukevičienė). Muzikinius kūrinius dovanojo armonikierių ansamblis (vad. V. Malinauskas). Savo gražiausias dainas žiūrovams skyrė vaikų ir jaunimo dainavimo grupė bei moterų vokalinis ansamblis (vad. N.Bernadickienė). Buvo pagarsinti ir „Komaro vyrų“ bei tradicinės kapelos kolektyvai (vad. R.Sereika), kurie tą vakarą buvo išvykę į koncertines gastroles. Visi, norintys pamuzikuoti, buvo pakviesti atvykti į jų kolektyvo organizuojamas atviras repeticijas. Renginio vedėjas pakvietė baisogaliečius, norinčius šokti, dainuoti, muzikuoti įsilieti į kolektyvų veiklą ir tapti kažkurio iš jų dalimi.

Pasidžiaugę jautriu ir įspūdingu renginiu, dėkojame Arvydui Žaromskiui ir Arūnui Tvaronui už įamžintas gražaus renginio akimirkas, miestelio seniūnei Renatai Masiulienei už padėką kolektyvų vadovams ir saldžią dovaną, už puikų garsą ir šviesas – Armandui, už įspūdingą scenografiją – Ričardui bei visam šauniam Baisogalos kultūros centro darbuotojų kolektyvui.