PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 31 d. 16:53

Baigti atnaujinimo darbai Joninių tvenkinio paplūdimyje

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


303087

Paskutinę pavasario dieną Jonavoje simboliškai atidarytas atnaujintas Joninių tvenkinio paplūdimys.

Jonaviečių pamėgta maudymosi vieta pasikeitė neatpažįstamai – įrengta nauja medinė terasa, persirengimo kabina, dušas, suoliukai.

Tvenkinio krantas papildytas smėliu, o išardžius vandenyje buvusias senas betonines konstrukcijas, įrengtas patogus priėjimas iki vandens per visą paplūdimio ilgį.

„Miesto centre turime puikų paplūdimį, kuris po atnaujinimo tapo ne tik patrauklesnis, bet ir saugesnis poilsiautojams. Kviečiu gyventojus naudotis ir gerai praleisti laiką prie vandens, gryname ore“, - jonaviečius pakvietė simbolinę atidarymo juostą perkirpęs rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Jonavos rajone pastaruoju metu skaičiuojama iš viso dešimt oficialių maudymosi vietų. Tai yra poilsio zonos Neries ir Šventosios upių, Joninių, Gulbių, Žeimių, Šveicarijos, Užusalių, Beržų ir Taurostos tvenkinių bei Zatyšių karjero pakrantėse.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet savivaldybė darys šių maudymosi vietų vandens telkinių mikrobiologinius tyrimus.

Praėjusią savaitę paimti vandens mėginiai parodė, kad visų vandens telkinių vandens kokybė atitinka higienos reikalavimus, telkiniuose galima maudytis.