PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 26 d. 14:10

Baigtas rekonstruoti kelias Kazlų Rūda–Višakio Rūda–Bliuviškiai

Kazlų Rūda

Asociatyvi nuotr. / Freepik

etaplius.ltŠaltinis: BNS.LT


320686

Rugsėjo 25 dieną Kazlų Rūdos savivaldybėje iškilmingai pažymėta kelio Kazlų Rūda–Višakio Rūda–Bliuviškiai rekonstrukcijos pabaiga, pranešė Kazlų Rūdos savivaldybės administracija. Pažymima, kad kelias po rekonstrukcijos tapo gerokai patogesnis ne tik vietos gyventojams, bet ir Lietuvos kariuomenei bei sąjungininkams, šiuo keliu važiuojantiems į Kazlų Rūdos poligoną.

Atidarant kelią po rekonstrukcijos dalyvavo Susisiekimo ministras Marius Skuodis, darbų užsakovai akcinės bendrovės „Via Lietuva“ atstovai, taip pat paskutinio rekonstrukcijos etapo darbų rangovo „Parama“ atstovai. Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška dėkojo už šio sprendimo palaikymą neabejingiems Krašto apsaugos, Susisiekimo ministerijų atstovams, Seimo nariams.

„Atnaujintas kelias dabar yra gerokai patogesnis ir saugesnis mūsų savivaldybės gyventojams, bet nereikia pamiršti, kad jis labai svarbus ir Lietuvos kariuomenei, kurios kariai būtent šiuo keliu pasiekia svarbų tašką - Kazlų Rūdos poligoną. Naujas dviračių takas savo ruožtu ne tik gerina susisiekimą, bet ir sudaro galimybę gyventojams gyventi aktyviau“, - sako Kazlų Rūdos meras M.Varaška.

Kelio atidaryme dalyvavęs susisiekimo ministras Marius Skuodis pažymėjo, kad jis po rekonstrukcijos tapo reikšmingu patobulinimu tiek vietos bendruomenei, tiek strateginei infrastruktūrai.

„Tai puikus pavyzdys, kaip investicijos į transporto infrastruktūrą gali vienu metu atliepti tiek civilinius, tiek gynybos poreikius. Šio kelio atnaujinimas ne tik užtikrina saugesnį ir patogesnį judėjimą gyventojams, bet ir sustiprina Lietuvos kariuomenės bei jos sąjungininkų logistinį tinklą“, – sako M. Skuodis.

Kelio Kazlų Rūda–Višakio Rūda–Bliuviškiai rekonstrukcijos metu atnaujinta 9,1 km ilgio kelio ruožas, jame kelias išplatintas, o atnaujinta kelio danga dabar siekia 18 cm storio. Darbai vyko trimis etapais. Pirmasis etapas pradėtas 2020 metais, trečiasis baigėsi šių metų rugsėjį. Iš viso kelio rekonstrukcijai per tris etapus Vyriausybė skyrė šiek tiek daugiau nei 7 mln. eurų.

Rekonstruojant kelią Kazlų Rūda–Višakio Rūda–Bliuviškiai greta jo buvo nutiestas ir 2 metrų pločio dviračių takas, kuris dabar jungia Kazlų Rūdą ir Višakio Rūdą. Dviračių tako tiesimą finansavo Kazlų Rūdos savivaldybė, tam skirdama beveik 283 tūkst. eurų. Kelio rekonstrukcija užtruko ilgiau, nei buvo planuota, nes įgyvendinant paskutinį etapą šaltiniuotoje vietoje iškilo papildomų darbų būtinybė.