PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 21 d. 09:15

Baigiami Stebuliškių tvenkinio atnaujinimo darbai - tikimasi šis taps žmonių traukos objektu

Marijampolė

Rimvydo Alensko nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


314795

Baigiami Liudvinavo seniūnijoje esančio Stebuliškių tvenkinio hidrotechninių statinių remonto darbai. Vienas iš pagrindinių šio projekto tikslų – saugumas. Tikimasi, kad atnaujintas tvenkinys taps žmonių traukos objektu. Atnaujinimo darbai vyksta valstybės biudžeto lėšomis.

Nuo šiol Stebuliškių tvenkinys bus saugus ir tvarkingas – Marijampolės savivaldybė baigia įgyvendinti tvenkinio hidrotechninių statinių remonto projektą. Dar prieš pora mėnesių ši teritorija buvo apaugusi įvairiais menkaverčiais želdiniais, kurie darė neigiamą poveikį. Dabar čia atliekami baigiamieji remonto darbai.

„Visi betoniniai paviršiai yra atnaujinti, važiuojamoji pylimo dalis yra sutvarkyta, suformuoti šlaitai, padaroma vieta nutekėti vandeniui, įrengti laiptai“, – atliktus darbus vardija Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis.

Rimvydo Alensko nuotr.

Vienas iš pagrindinių šio projekto tikslų – saugumas.

„Perkritimas aukščių yra didelis – apie 9 metrai. Nelaimės atveju banga iki Liudvinavo miestelio tikrai atsiristų ir pridarytų gyventojams žalos. Norime, kad viskas būtų saugu ir tvarkinga. Kiekvienais metais reikia įvertinti būklę, todėl tie darbai ir atliekami“, – projekto reikšmę apibūdina Marijampolės savivaldybės vicemeras.

Rimvydo Alensko nuotr.

„Savivaldybei priklauso 8 tvenkiniai ir 16 tiltų. Didesnius esame sutvarkę arba rekonstravę ES lėšomis. Stebuliškių tvenkinys patenka tarp didesnių. Jo plotas – 52 ha. Siekiame pagerinti tokių statinių būklę, kad neįvyktų nelaimė“, – teigia Marijampolės savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyr. specialistas Jonas Kazakevičius.

„Kartais mums atrodo, kad čia gamtos sukurtas gamtos telkinys – tai tikrai taip nėra. Čia yra vandens rezervuaras, iš kurio buvo laistomi laukai. Šiandien ta paskirtis dingusi – jis naudojamas žvejų ir poilsiautojų, yra greta esančio miestelio savitumo aspektas. Todėl jis turi būti sutvarkytas ir prieinamas visiems“, – sako Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis.

Liudvinavo miestelio seniūnaitis džiaugiasi sutvarkytu tvenkiniu ir tikisi, kad jis taps žmonių traukos objektu.

„Tai – vienas iš geriausių sprendimų atliktų šiais metais. Pavasarį čia buvo graudus vaizdas. Didžiausia nauda, kad padarytas privažiavimas, kuris reikalingas ir žvejybai, ir valčiai įsileisti. Čia atvažiuoja miestelio žmonės išsimaudyti. Labai malonus vanduo – šiltesnis negu upėje. Tai žmonės naudojasi. Tikimės, kad žmonės pamėgs ir pradės čia dažniau lankytis“, – džiaugiasi Liudvinavo miestelio seniūnaitis Paulius Ulevičius.

Stebuliškių tvenkinio hidrotechninių statinių remontui iš valstybės biudžeto buvo skirta 62 tūkstančiai eurų.