PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Liepos 3 d. 09:37

Baigiamasis švietimo įstaigų ir savivaldybės vadovų pasitarimas „Švietimo aktualijos baigiant 2023–2024 mokslo metus“

Zarasai

Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


307561

2024 m. birželio 28 d. vyko baigiamasis švietimo įstaigų ir savivaldybės vadovų pasitarimas, kuriame dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė, vicemerė Aurelija Trimonytė, merės patarėja Simona Matusevičiūtė, švietimo įstaigų vadovai ir jų pavaduotojai ugdymui, savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus specialistai.

Besibaigiantys mokslo metai, vasariškai šilta diena, nuostabi aplinka – puiki galimybė apžvelgti praėjusių mokslo metų aktualijas, pasidžiaugti sėkmėmis, pasidalinti gerosiomis patirtimis, įsivertinti vykdytas veiklas ir aptarti jų tęstinumą.

Renginį pradėjo EQ (emocinio intelekto) kompetencijų lavinimo trenerė, konsultantė Nomeda Marazienė. Savo mokymuose „Vadovo EQ. Kaip būti žmonių vadovu?“ lektorė pasidalino įžvalgomis apie efektyvios lyderystės bruožus ir gebėjimus, reikalingus šiandienos švietimo kontekste. Atkreiptas didelis dėmesys, kad kuriant įstaigos kultūrą yra labai svarbus tinkamas vadovo elgesys.

Pasitarimo pradžioje buvo pasveikintas konkursą laimėjęs ir į švietimo įstaigų vadovų būrį prisijungęs Zarasų sporto centro direktoriaus pavaduotojas Nikolajus Gusevas.

Sveikinimo žodį tarė rajono merė Nijolė Guobienė, pabrėždama švietimo svarbą ugdant ateities kartą ir dėkodama mokyklų bendruomenėms už jų indėlį. Merė, akcentuodama pasiekimus ir iššūkius, pakvietė kartu spręsti rūpimus ir aktualius klausimus, atkreipė vadovų dėmesį, kuriose srityse reikėtų dar pasitempti. Mero patarėja Simona Matusevičiūtė pristatė „Pirmoko lagaminą“, kurį rajono Savivaldybės administracija planuoja paruošti kiekvienam būsimam pirmokui.

Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė kalbėjo apie šių mokslo metų buvusius iššūkius, švietimo sistemos pokyčius, per mokslo metus vykdytus ir tęstinius darbus. Ypatingas dėmesys skirtas Tūkstantmečio mokyklų programos įgyvendinimui, tęstiniams ugdymo turinio atnaujinimo darbams, priemonėms mokinių ugdymosi rezultatų gerinimui, saugios bei palankios ugdymosi aplinkos kūrimui.

Zarasų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Gintarė Laurikėnienė pristatė įstaigos sėkmės istoriją. Pranešime „Empatiška įstaigos kultūra" buvo kalbama apie empatijos svarbą kuriant pozityvų ir palaikantį įstaigos mikroklimatą, bendravimą su partneriais, klientais. Dirbdami kartu galime pasiekti daugiau, mokytis vieni iš kitų ir sukurti stipresnes bei atsparesnes bendruomenes. Tai jau buvo paskutinė „Sėkmės istorija“, vykdant susitarimą, kad per mokslo metus kiekviena švietimo įstaiga pristatys po vieną savo sėkmės istoriją.

Baigiamajame pasitarime mokyklų vadovai turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus ir pasidalinti praėjusių mokslo metų sėkmėmis, iššūkiais bei veiklos tobulinimo pasiūlymais. Susitikimas vyko produktyvioje ir draugiškoje atmosferoje – tai suteikia galimybę stiprinti mokyklų ir rajono Savivaldybės nuoširdų bendradarbiavimą siekiant bendro tikslo.