PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 11:59

Baigėsi Nacionalinio švietimo agentūros vadovo konkursas: ministrė rinksis iš dviejų pavardžių

Lietuva

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


316547

Pasibaigus Nacionalinio švietimo agentūros (NŠA) vadovo konkursui, už jį atsakinga agentūra švietimo, mokslo ir sporto ministrei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei pateikė dviejų kandidatų pavardes.

Kaip Eltai patvirtino Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), dėl kandidatų ministrė turės apsispręsti per ateinančias dvi savaites. Pasak atstovų, kol kas nėra aišku, kada pasirinkta pavardė bus paskelbta viešai.

Ministrei pasirinkus vieną iš kandidatų, jo pavardė patikrai bus perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Visgi, ŠMSM akcentuoja, kad R. Morkūnaitė-Mikulėnienė turi teisę nepasirinkti nei vieno kandidato.

Kaip skelbta anksčiau, birželį pasibaigus dokumentų pateikimo terminui, atsirado 44 norintys eiti NŠA vadovo pareigas.

Dokumentų pateikimo etapas turėjo būti baigtas dar gegužės pabaigoje, tačiau neatsiradus pakankamai norinčių, jis buvo pratęstas iki birželio 12 d.

Konkurse dalyvavo ir šiuo metu laikinai NŠA vadovaujantis Aidas Aldakauskas.

ELTA primena, kad buvusi NŠA vadovė Rūta Krasauskienė iš posto pasitraukė prieš kelis mėnesius. Kaip tuomet teigė buvęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, sprendimas bendru sutarimu buvo priimtas dėl vėluojančių svarbių darbų. Jis taip pabrėžė, kad R. Krasauskienės pasitraukimas iš pareigų nėra susijęs su artėjančiais tarpiniais patikrinimais.

V is dėlto, mokykloms pradėjus vykdyti tarpinius vienuoliktokų patikrinimus, NŠA susilaukė ne vienos kritikos strėlės dėl nepasiruošimo. Balandį laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas perėmusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pažymėjo, kad tarpinių patikrinimų metu pasigedo NŠA pagalbos mokykloms, susidūrusioms su techniniais nesklandumais.

Dėl tarpinių patikrinimų įgyvendinimo nesklandumų balandžio pradžioje atsistatydino buvęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. Kaip žurnalistams teigė buvęs ministras, pasitraukti iš pareigų jį paskatino nesutarimai su premjerės komanda. Panašiu metu iš posto pasitraukė ir už tarpinių patikrinimų įgyvendinimą atsakingas viceministras Ramūnas Skaudžius.

Nuo kovo pradžios NŠA vadovo pareigas laikinai eina A. Aldakauskas, prieš tai agentūroje ėjęs Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas.