PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 17 d. 07:29

B. Netanyahu į karo tikslus įtraukė Izraelio šiaurės gyventojų grąžinimą į savo namus

Pasaulis

Benjaminas Netanyahu / YouTube

BNSŠaltinis: BNS


318876

Izraeliečių ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu antradienį paskelbė išplečiantis šalies karo tikslus ir įtraukiantis į juos perkeltųjų Izraelio šiaurės gyventojų, kurie pabėgo nuo „Hamas“ sąjungininkės „Hezbollah“ tarpvalstybinės ugnies, grąžinimą į savo namus.

„Politinis ir saugumo kabinetas šį vakarą atnaujino karo tikslus, kad į juos būtų įtrauktas šis punktas: saugus (Izraelio) šiaurės gyventojų grąžinimas į savo namus“, – sakoma B. Netanyahu biuro pareiškime.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį, nulėmusį karą Gazos Ruože, palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkas „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraelio kariuomene.

„Hezbollah“ teigia, kad vykdydama šią kampaniją solidarizuojasi solidarizuojasi su palestiniečiais karo apimtame Gazos Ruože.

„Hezbollah“ teigia nutrauksianti Izraelio apšaudymą, jei Gazos Ruože bus paskelbtos paliaubos. Tačiau Izraelis tvirtina, kad negali leisti kovotojams likti pasienio teritorijoje Libano pietuose.

Per smurtą Libane žuvo šimtai daugiausia kovotojų, o Izraelio pusėje – dešimtys civilių ir karių.

Dėl kovų dešimtys tūkstančių žmonių abiejose sienos pusėse buvo priversti palikti savo namus.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas pirmadienį viešinčiam JAV pasiuntiniui sakė, kad „kariniai veiksmai“ yra „vienintelis likęs būdas užtikrinti perkeltųjų Izraelio šiaurės gyventojų grąžinimą į savo namus“..