PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 29 d. 16:10

B. Netanyahu aplankė atakos vietą Golano aukštumose, žada griežtą atsaką

Pasaulis

Benjaminas Netanyahu. BNS nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


311820

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, pirmadienį apsilankęs atakos vietoje aneksuotose Golano aukštumose, pažadėjo, kad Izraelis suduos „griežtą atsaką“ į raketinį smūgį, per kurį žuvo 12 vaikų.

„Šie vaikai yra mūsų vaikai (...) Izraelio valstybė neleis ir negali leisti, kad tai praeitų (be atsako). Mūsų atsakas bus griežtas“, – kalbėjo B. Netanyahu atakos vietoje, sakoma jo biuro paskelbtame pareiškime.

Šeštadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad „Hezbollah“ iš Libano paleido Irano gamybos raketą, kuri pataikė į futbolo aikštę arabų drūzų mieste Madždal Šamse ir pražudė 12 jaunuolių.

Vietos pareigūnai nurodė, kad žuvusieji buvo nuo 10 iki 16 metų amžiaus.

Izraelio kariuomenė šį incidentą pavadino daugiausiai aukų pareikalavusiu išpuoliu prieš civilius šalies gyventojus nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo karas Gazos Ruože ir reguliarūs susišaudymai su Libanu pasienio teritorijose.

Izraelis tvirtina, kad „Hezbollah“ per išpuolį paleido iranietišką raketą „Falaq-1“. Ši grupuotė teigia, kad ji niekaip nesusijusi su šiuo incidentu.

Tačiau „Hezbollah“ tvirtina šeštadienį paleidusi vieną tokią raketą į Izraelio karinį taikinį Golano aukštumose.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas sekmadienį apsilankė išpuolio vietoje ir pažadėjo, kad žydų valstybė „stipriai smogs priešui“.

Izraelio užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad „Hezbollah“ „peržengė visas raudonas linijas“.