PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 6 d. 20:02

Austinas: karas Ukrainoje baigsis derybomis, bet kada – sunku pasakyti

Pasaulis

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas / YouTube

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


317333

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas įsitikinęs, kad Rusijos karas prieš Ukrainą galiausiai baigsis derybomis, tačiau kada tai gali įvykti, kol kas sunku prognozuoti.

Jis tai pareiškė penktadienį Vokietijoje, apibendrindamas 24-ojo Ramšteino formato susitikimo rezultatus, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Manau, kad galiausiai šis konfliktas bus sureguliuotas prie derybų stalo. Tačiau sunku nuspėti, kada ši akimirka ateis“, – sakė Pentagono vadovas.

Jis pažymėjo, kad turėjo galimybę susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir „daug ką aptarti“. Tačiau, anot Austino, jie konkrečiai nekalbėjo apie pergalės planą, kurį Ukrainos valstybės vadovas ketina pats pristatyti JAV prezidentui Joe Bidenui ir kitiems lyderiams.

Anot JAV gynybos sekretoriaus, galutinės pergalės pasiekimas priklauso nuo to, kaip ji apibrėžiama.

„Ukraina yra susitelkusi į savo suverenios teritorijos gynybą, ir mes toliau darysime viską, kad padėtume jiems apsiginti“, – pabrėžė jis.

Kartu Austinas pažymėjo, jog „karas gali labai greitai baigtis, jei Putinas nuspręs išvesti savo kariuomenę iš okupuotų Ukrainos teritorijų“. Pasak jo, Putinas viską pradėjo ir gali labai greitai viską užbaigti, jei priims „paprastą ir teisingą“ sprendimą.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, nuo 2022 metų vasario Ukrainos gynybos kontaktinė grupė suteikė Kyjivui pagalbos saugumo ir gynybos srityje už daugiau nei 106 mlrd. dolerių.