REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 19 d. 09:47

Atskleidė, kaip ypatingai bus paminėtos M.K. Čiurlionio ir Šiaulių miesto sukaktys

Šiauliai

V. Lebedžio nuotr.

Vitalis LebedisŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


305477

Šiaulių miesto mero Artūro Visocko ir Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos vadovo, Šiaulių miesto garbės piliečio Remigijaus Adomaičio susitikime jau aptartas koncertas, kuris vyks dar tik 2025 metų rugsėjo 22-ąją. Koncertas dar bus išskirtinis ir tuo, kad muzikuojama jame bus nauju aukšto lygio fortepijonu.

Gražiai sutampa, kad tą dieną, kai Šiauliai mini savo gimtadienį, yra gimęs ir iškiliausias Lietuvos menininkas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Kitąmet Lietuva kaip tik minės jo gimimo 150 metines. Šiauliai 2025 metų rugsėjo 22-ąją švęs savo 789-ąją sukaktį. Derinant su miesto kultūros atstovais jau planuojamas ir koncertas šioms datoms pažymėti, o Šiaulių mero ir „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos vadovo susitikime sutarta, kad didžioji dalis programos galėtų būti atliekama ir nauju fortepijonu.

Apie naują aukštos klasės instrumentą, pasak R. Adomaičio, „Dagilėlio“ bendruomenė svajoja jau seniai. „Dagilėlio“ salėje vyksta tarptautiniai ir respublikiniai chorų festivaliai, respublikinio televizijos konkurso „Dainų dainelė“ atrankos, organizuojami įvairūs ne tik mokyklos, bet ir tarptautiniai renginiai, o praėjusią savaitę dainavimo mokykla priėmė ir VII tarptautinio Sauliaus Sondeckio jaunųjų smuikininkų ir violončelininkų konkurso dalyvius ir organizatorius.

„Kad galėtume prisikviesti žinomus klasikinės muzikos atlikėjus arba, kad galėtume kokybiškai ruošti jaunąsias mūsų miesto muzikos žvaigždes, reikalingi ir aukštesnio lygio instrumentai. Ankstesniais metais daugiau dėmesio tekdavo skirti ekonominių ir ūkinių miesto problemų sprendimui, tačiau dabar esame pribrendę investuoti į kultūrą, prisidėti prie tų, kurie ilgai ir kantriai dirba“, – susitikimo metu sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Artimiausiomis dienomis „Dagilėlio“ dainavimo mokykloje prasidės stogo ir fasado kapitalinio remonto darbai, bus įrengtas liftas. Lygiagrečiai galės vykti ir naujo fortepijono pirkimas. Naujas kokybiškas instrumentas bus įkurdintas mokyklos koncertų salėje.

Apie miesto planus nupirkti aukštos klasės fortepijoną meras A. Visockas telefonu papasakojo ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos fortepijono mokytojai ekspertei Raimondai Sližienei. Žinoma pedagogė pasidžiaugė, kad M. K. Čiurlionio sukakčiai labai tiktų šio lietuvių genijaus kūriniai, kuriuos aukštos klasės instrumentu galėtų atlikti perspektyvus jaunasis Šiaulių pianistas Povilas Ušinskis.

„Dagilėlio“ dainavimo mokyklos direktorius Remigijus Adomaitis pabrėžė, kad naujas fortepijonas tarnautų ne tik išskirtinai koncertinėms reikmėms, jis būtų naudojamas ir mokyklos ugdymo procese.

„Muzikavimas aukštos kokybės muzikos instrumentu padeda atskleisti kūrinio interpretavimo niuansus, o puiki garso kokybė ugdo ir muzikinį skonį. Neabejoju, kad klausytojai, atėję į berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ koncertus mokyklos koncertų salėje, įvertins ir naujojo fortepijono skambesį“, – teigė R. Adomaitis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA