PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 13:41

Atšilus orams viešąsias erdves Kėdainiuose „okupavo“ girtuokliai

Kėdainiai

Etaplius.LTŠaltinis: Kėdainių rajono savivaldybė


303924

Atėjus vasarai ir nusistovėjus šiltiems orams, miesto gyventojai vis dažniau laisvalaikį leidžia parkuose, skveruose, kitose miesto viešosiose erdvėse.

Šią savaitę Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kartu su Kauno apskrities VPK Kėdainių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne surengė patruliavimą pasirinktuose Kėdainių miesto parkuose, skveruose bei vietose, kur miesto gyventojai daugiausiai leidžia laisvalaikį. Smagu buvo pamatyti Gegučių parke sportuojančius miestiečius, ant suoliukų laisvą laiką leidžiančius senolius.

Tačiau vasariški orai į viešąsias erdves sutraukė ir kitokius šias miesto erdves mėgstančius asmenis. Tame pačiame Gegučių parke bei šalia Vilainių seniūnijos esančiame skverelyje buvo užfiksuotos kelios kompanijos asmenų, kurie atvirai, viešojoje vietoje, smaginosi alumi. Toks pasisėdėjimas su alaus buteliu rankoje jiems gali apkarsti, nes vartoti alkoholį viešose miesto vietose – draudžiamas ir baudžiamas. Šį kartą pareigūnai alkoholį viešose vietose vartojusius asmenis tik įspėjo, pastarieji pripažino pasirinkę netinkamą vietą vartoti alkoholį ir nedelsiant pasišalino.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai siūlo pastebėjus asmenis, kurie viešoje vietoje vartoja alkoholinius gėrimus, apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Į šiuos pranešimus reaguoja policijos pareigūnai, kurie turi įgaliojimus ne tik surašyti protokolus dėl alkoholinių gėrimų gėrimo viešose vietose, bet taip turi galimybę nustatyti asmens girtumą.

Administracinių nusižengimų kodekso 484 str. yra numatyta administracinė atsakomybė už alkoholinių gėrimų ir kitų naudojant spiritą pagamintų svaigalų gėrimą gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių viešajame transporte, parodose, mugėse, tuo pačiu ši veika asmenims užtraukia baudą iki dviejų šimtų eurų.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kartu su policijos pareigūnais vasaros sezono metu yra suplanavę reguliariai patruliuoti miesto viešosiose erdvėse, o nustačius pažeidimus, taikyti teisės aktuose numatytą administracinę atsakomybę.