PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 27 d. 19:33

Atsargos pareigūnai linkę keliauti ir bendrauti

Mažeikiai

Vasaros sezono uždarymą mažeikiškiai filialo nariai surengė Užlieknės pušyne. Nuotrauka iš filialo archyvo.

Vidas StankusŠaltinis: „Santarvė“ inf.


320973

Šešioliktus metus gyvuojantis Lietuvos policijos veteranų asociacijos Mažeikių filialas vasaros pabaigą paminėjo pažintiniais renginiais ir ekskursijomis.

Į Biržus pažvelgė kitaip

Tradiciškai mažeikiškiai atsargos pareigūnai vasarą surengia ekskursiją į kurį nors Lietuvos regioną, šiais metais jie vyko į Šiaurės Lietuvą.

Filialo nariai aplankė garsiausias Biržų vietas – muziejuje „Sėla“ susipažino su šio krašto istorija ir kultūra, ėjo ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu ir apžiūrėjo Astravo dvarą, nuvyko į Kirkilų kraštovaizdžio draustinį, kur įkopė į čia pastatytą kanojos formos apžvalgos bokštą, o ekskursiją baigė edukacine programa su linksmuoju Žaldoku Rinkuškių alaus darykloje.

Šiose vietovėse daugelis esame buvę su reikalais, tačiau tokia ekskursijos paliko neužmirštamus prisiminimus, kitaip pažvelgėme į šį kraštą. Vien apsilankymas prie smegduobių, stovėjimas prie jų kraštų įsimins ilgam“, – sakė filialo valdybos pirmininkė Danutė Mockienė.

Palydėjo vasarą

Kita vasaros ekskursija buvo į Grūstę, bičių aviliais garsėjančią Onutės ir Edmundo Kalinauskų sodybą. Atsargos pareigūnus ypač sudomino trobelė su lovomis ant bičių avilių.

Pasak D. Mockienės, tokios patirties nė vienas dar neturėjo. Ant avilių stovinčiame namelyje įrengti gultai, po kuriais dūzgia tūkstančiai bičių. Gulėdamas užuodi medų, vašką, pikį... Šios terapijos metu taip nurimstama, kad kai kurie net ir užmiega.

Anksčiau vasarą palydėdavome Reivyčiuose esančioje sodyboje, o šiemet jau antrus metus su šeimomis rinkomės į Užlieknės pušyną. Visi išmėginome jėgas: kas greitesnis, kas stipresnis, kas linksmesnis ir kas įdomesnis. Tarnyba vidaus reikalų sistemoje suvedė nemažą būrį žmonių, šiandien visi esame pripažinti garbės atsargos pareigūnais, todėl į kolegas žiūrime kaip į savo šeimą. Renkamės aptarti to, kas svarbu, prisiminti nueitą tarnybos kelią, pasidalyti ateities planais“, – sakė filialo valdybos pirmininkė.

Susitikimų nestigs

Vienas iš artimiausių renginių, kuriame numatę dalyvauti atsargos pareigūnai, šį šeštadienį vyks Telšiuose – ten organizuojama policijos ir visuomenės šventė, skirta Policijos dienai paminėti. Mažeikiškiai atsargos pareigūnai kartu su Panevėžio, Telšių, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno ir Palangos kolegomis yra numatę dalyvauti Telšių katedroje aukojamose šv. Mišiose, Turgaus aikštėje vyksiančioje iškilmingoje rikiuotėje, apžiūrėti šiuolaikinę policijos naudojamą techniką, automobilius, motociklus, ginklus, šarvuotį, policijos vadavietę.

D. Mockienė akcentavo: tai svarbu, nes kur daugiau ir susitiksi, jei ne tokio pobūdžio bendruose renginiuose. O ir vėliau filialo atstovai ras laiko susiburti. Jų laukia naujų narių priėmimas į kolektyvą – šiemet šimtą narių vienijantį filialą planuoja papildyti dar penki atsargos pareigūnai, tradiciniai susėjimai lapkričio pradžioje ir gruodžio pabaigoje.

„Į Biržus pažvelgėme kitaip“, – po ekskursijos garsiomis šio krašto vietomis sakė policijos veteranai. Nuotrauka iš filialo archyvo.